Regionaalministri määrusega "Meetme" Gümnaasiumivõrgu korrastamine" tingimused" kohaselt on riigi 14-l omavalitsusel, nende hulgas ka Võru linnal, võimalik taotleda toetust nn puhta gümnaasiumi loomiseks. Taotletava toetuse maksimaalseks suuruseks on 6 milj eurot, omafinantseering 15%.

Koolivõrgu korraldamine tähendab eelkõige kõigile õpilastele vajalikul kooliastmel kvaliteetse õppimisvõimaluse tagamist. Põhikooli ja gümnaasiumi õppekavad on eraldatud, et rõhutada põhikooli ja gümnaasiumi kui kahte selgelt eristatavat haridustaset, mille on omad eesmärgid ning selge lõpptulemus.

Võeti vastu ka määrus, mis sätestab sõidusoodustusi saavate isikute ringi, kellel on õigus taotleda Võru linna läbivatel maakonna bussiliinidel nr 1, nr 11, nr 14 ja nr 16 sõidusoodustust ühissõidukis sõitmiseks, määrab sõidusoodustuse määrad ja reguleerib sõidusoodustuse taotlemise korralduse.
Olulisemaks muudatuseks on, et alates 23. aprillist 2013 võimaldatakse 70aastastele ja vanematele Võru linna eakatele tasuta bussisõit. 

Loe Võru Linnavolikogu 12. detsembri istungi teisi otsuseid SIIT, linnavalitsuse istungi otsuseid SIIT.