Ohutusmessi sündmuspaigad on Kesklinna park, Vabaduse väljak ja Lembitu tänav. Päev avatakse kell 11 Kesklinna pargis. Sinna on koondatud ka lastele mõeldud tegevused. „Põnevust pakkuvad demonstratsioonesinemised toimuvad Vabaduse väljakul, kus näidatakse avarii teinud autosse lõksu jäänud inimese päästmist, süttinud auto kustutamist, tehakse turvapadja ja mootorratturi turvavesti katseid ja palju muud," rääkis Hallimäe.

Lembitu tänavale on algajate juhtide sõiduoskuste testimiseks üles seatud vigurrada. Ohutusmessi täpsema ajakava leiab SIIT.

Võrus toimuv ohutusmess on osa 7. ja 8. septembril toimuvast rahvusvahelisest kampaaniast „Armasta Elu". Selle raames leiab 7. septembril Võrus aset ka noorte autojuhtide kokkutulek, millest võtab osa ligemale 110 külalist Eestist, Lätist ja Venemaalt. Noortele autojuhtidele korraldatakse töötubasid, kus teemaks liiklusohutuse suurendamine.

Äramärkimist leiavad tänavu valminud taristuobjektid, mille valmimist on projektist rahastatud. Neil päevil leiab aset ka Eesti, Läti ja Vene politsei ja liiklusspetsialistidele suunatud õppereis.

Võru ohutusmess saab teoks projekti „Liiklussüsteemi võimekuse suurendamine EE-LV-RU rahvusvahelise tähtsusega transpordikoridoris" raames. Lähemat infot projekti kohta leiab SIIT.

Projekti kaasrahastab Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programm 2007-2013. Projekti kogumaksumus on 1 876 570 eurot, sellest toetus moodustab 1 688 913 eurot (sh toetus Võru linnale 187 921,8 eurot).

Projektis osaleb 14 partnerit, sh 12 omavalitsust Eestist, Lätist ja Venemaalt. Eesti partneriteks on Võru linnavalitsus, Tartu linnavalitsus ja kaasatud partneriks Politsei- ja piirivalveameti Võru politseijaoskond.