Võrumaa ettevõtlusnädala avas Võru abilinnapea Kristjan Võrno pubis Õlle 17. Avaüritusel tegi ettekande Swedbanki Lõuna-Eesti regiooni direktor Piia Laurson, rääkides oma praktilistest kogemustest klienditeeninduse parendamisel Swedbankis ning tutvustas lähemalt ettevõtjate seas üha enam populaarsust koguvat soovitusindeksi mõõtesüsteemi. Ettevõtlusnädala teisel päeval toimus Võrumaa Kutsehariduskeskuse Tehnomajas info- ja kontaktseminar "Kuidas toimib Eesti-Vene piir".

Seminari eemärgiks oli luua kontakte ettevõtjate vahel ning anda ettevõtjatele praktilist infot piiriülese kaubavahetuse toimimise osas. Seminari sihtgrupiks olid puidu-, metalli- ja turismivaldkonna ettevõtjad Eestist ja Venemaalt. Seminari avasid Võru maavanem Andres Kõiv ja Pihkva oblasti kaubandus- ja majandusarengu komitee esimees Dimitri Ravikovitz. Päeva esimene pool oli üles ehitatud seminari vormis, kus toimusid valdkonnapõhised ettekanded, sh esinesid mõlema riigi tollitöötajad, kes rääkisid piiriülesest kaubavahetusest. Sõna said ka mõlema riigi ettevõtjad, kes täna juba ekspordivad/impordivad kaupu. Päeva teises pooles arutleti koostöövõimaluste üle kolmes erinevas töötoas: puidu-, metalli- ja turismisektor. Päeva lõpetas visiit ettevõtetesse - OÜ Perepuit ja Pintmann Grupp OÜ/ Kubija hotell-loodusspaa.

Samal päeval toimus ka "Kagu- Eesti ettevõtluspäev" Otepääl, millest said osa Võru maakonna alustavad ettevõtjad. Sel päeval oli hea võimalus kohtuda mõttekaaslastega, saada innustust ja julgust, sõlmida kontakte, jagada kogemusi, õppida spetsialistidelt ning kogenud ettevõtjatelt.

Ettevõtluspäeval rääkis oma ettevõtluse senisest teekonnast, õnnestumistest ja ebaõnnestumistest kohvik l.u.mi. omanik Veikko Täär. Päeva raames toimusid töötoad, kus pandi proovile nii osalejate fantaasia kui ka anti kasulikku nõu oma idee realiseerimiseks. Töötubasid viisid läbi omaala spetsialistid Jakob Saks ja Indrek Maripuu. Kagu-Eesti ettevõtluspäeva korraldasid Valgamaa Arenguagentuur, Võrumaa Arenguagentuur, Põlvamaa Arenduskeskus ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Kolmas päev keskendus leiutistele, kaubamärkidele ja standarditele. Üritustel rääkisid Eesti patendiameti esindajad Tiina Lillepool ja Janika Kruus, mis on leiutis ja mis on kasulik mudel ning selgitasid nende erinevusi ning kuidas neid kaitsta. Lisaks anti ülevaade kaubamärgist, millised on nõuded ja kuidas seda kaitsta. Eesti standardikeskuse tegevdirektor Priit Kikas tutvustas standardite kasutamise erinevaid aspekte (nende kohustuslikkus ja vabatahtlikkus) ja andis ülevaate standarditest, sertifitseerimisest ja erinevatest märgistustest. Üritust rahastas Europe Direct Võru Teabekeskus.

Neljas päev oli suunatud noortele. Päev keskendus tooteloomise töötubadele. Koolitaja Harald Lepistiku juhtimisel õppisid noored valmistama ning arendama Euroopa Liidu turgudele sobivat ning keskkonnasõbralikku toodet. Töötubades valmisid mõned äriplaani ideed, mille videoesitlused valmivad novembriks.

Töötubade läbiviimist toetas Europe Direct Võru Teabekeskus. Sama päeva õhtul toimus veel ka Euroopa Noored programmi toel ettevõtlike noorte õhtu „Olen vedur, mitte pidur", kus nii Võrumaa kui ka Põlvamaa noored jagasid oma kogemusi rahvusvahelistest noortevahetustest ning algatustest, mida nad oma kodukohas teinud olid. Lisaks tutvustas Võru linnavalitsuse arendusnõunik Tiina Hallimäe Euroopa Noored programmi võimalusi, Kogukonna arengut toetavate noortealgatuste fondist rääkis Võru noortekeskuse juhataja Einike Mõttus ning noorte ettevõtlikkuse arendamise programmist Entrum andis ülevaate Võrumaa arenguagentuuri ettevõtluskonsultant Maili Vinn. Ürituse raames astusid üles noortebändid The Humanoids, SmashLab ja Episode Lost ning toimus Võrumaa ettevõjate teemaline viktoriin ja viidi läbi mitmeid loosimisi.

Reedel ehk viimasel päeval toimus ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste vaheline meelelahutuslik spordivõistlus.

Kokku osales 12 võistkonda ning võisteldi üheksal alal alates palliviskest kuni ajugümnastikani välja.

Võistluse võitis AS-i Suwem, teise koha sai OÜ Selista Ehitus ja kolmanda koha pälvis AS-i Valio Eesti/ AS-i Võru Juust meeskond. Eriauhinnaga "Stiilseim meeskond" tituleeriti AS-i Rautakesko võiskonda ning "Üllataja" tiitli võitis Pankuri pubi naiskond. Kokku osales erinevatel Võrumaa ettevõtlusnädala üritustel ligi 450 inimest, millele lisandub 30 Kagu- Eesti ettevõtluspäeval osalenut. Võrumaa Ettevõtlusnädala töötoimkond peab nädalat igati kordaläinuks ning usub, et järgmise aastal tuleb ettevõtlusnädal veelgi sisukam, sest selle aasta üritustel osalenud ettevõtjad tegid huvitavaid ettepanekuid, mida järgmisel aastal kavatsetakse arvesse võtta.

Võrumaa ettevõtlusnädala töötoimkond tänab kõiki toetajaid:
Kubija hotell-loodusspaa, Eesti Pagar, AS Valio / AS Võru Juust, OÜ Luha AV / Näps, Õlle 17, kohvik Muffin, Madhouse, Nopri Talumeierei, Taarapõllu talu, OptiPRO OÜ, Võrumaa Teataja, Harmoonia Ilusalong, Otepää Seikluspark OÜ, A. Le Coq.Võru, Euroopa Noored programm, Europe Direct.