Nimelt on Võru lasteaia Päkapikk lapsevanemad avaldanud soovi alates sügisest saksa keele algõpet korraldada ning Võru Kesklinna kool kavandab eraldi õpet, et saksa(keelset) muusikat ja kultuuri tutvustada. „Initsiatiiv ei tulnud minult ega linnavalitsuselt, vaid lapsevanematelt. Valida oli vene ja saksa keele vahel, enamik valis saksa keele," selgitas von Wolff.

Nende projektide aastane rahastus on sihtasutuste ja lapsevanemate abiga juba olemas, ent osapooled loodavad, et alustatu saab pikema ja põhjalikuma jätku, võimalikuks sidujaks kultuuri ja ajaloo ühisosa.

Võru esindajad näevad sakslastega koostöös eelkõige paremat võimalust saksa keelt ja kultuuri õppida ning tulevikus saksa keelt ka enda töös rakendada. Sakslasi näivad paeluvat Võru linna omapära ja turvalisus ning sarnasus oma kultuuriruumiga.

Goethe instituut Eestis pakub mitmesuguseid võimalusi saksa keelt õppida ning saksa kultuuri ja ühiskonnaga lähemalt tuttavaks saada. Koostöös Saksa saatkonnaga otsitakse nii enese kui ka Võru jaoks parimat lahendust, kuidas kahe riigi keelebarjääri vähendada.