Võru linn korraldab juba viiendat aastat liivaskulptuuride ehitamist Eestis, jätkades sellega uut traditsiooni Lõuna-Eesti kultuurimaastikul. Eestis on selline üritus esimene omalaadsete seas, kuid laias maailmas on erinevad jää-, liiva- ja lumeskulptuuride üritused - sümpoosionid, võistlused ja muidu tegemised - viimastel kümnenditel suurt populaarsust kogunud. Skulptorite jaoks seisneb tundide ja päevadega mõõdetava elueaga skulptuuride võlu just mängulustis ja teadmises, et kõik loodu on tegelikult kaduv.

Liivaskulptuuride ehitamine algab 5. juulil. Valminud skulptuurid avatakse laupäeval, 9. juulil kell 13.00 ja kujud jäävad randa suve lõpuni.  Avamispäeval viiakse Tamula rannas läbi peredele ja lastele suunatud minisümpoosion (algusega kell 11). Reedel, 8.ndal juulil on ehitama oodatud sõpruskondadest ja ühendustest loodud meeskonnad, kes peaksid oma töö valmimiseks ajavahemikus 11.00 - 21.00 varuma vähemalt 5 tundi.

Liivaskulptor Henry Timusk: "Liiv on huvitav ja põnev materjal - ühest küljest käepärane ja tuttav, kuid sellest saab teha ootamatult mastaapseid asju. Mängu ilu juurde kuulub ka liivakunsti kaduvus - kõik loodu ei pea olema igavene."

Registreerimine laste töödele toimub kohapeal pool tundi enne ürituse algust. Abiks on juba kodus ette valmistatud plastiliinist kavand. Täiskasvanute meeskonnad peavad ennast eelnevalt registreerima ja ideekavandi esitama, mille alusel skulptorid aitavad üheskoos liivakuju kavandi luua. Suuremate tööde kõrguseks on 1,5 meetrit ja tööaega kulub vähemalt 5 tundi.

Liivaskulptuurifestivali korraldab Võru Linnavalitsuse toel MTÜ MaaÕhkTuliVesi, mis tegeleb tule-, liiva-, lume- ja jääskulptuuride valmistamise organiseerimisega. Tuntumaid üritusi lisaks Võro Liivaliinale on Lumelinn ning „Tule ja jää pidu". Võro Liivaliina toetavad  Ramirent, Pubi Õlle nr. 17, Võrumaa Teataja ja Kubija hotell - loodusspaa.