„Mina, maratoni lõpetajana, ei kõhkleks hetkegi. Jalatsid jalast ja kohe südasuvisesse merre," rääkis Võsul maratoniunistust korraldajana ellu viiv Marko Torm.

Südasuve Maratoni 15 km ja maratoni distantsi kolme kiireimat meest ja naist tunnustatakse 3000 € väärtuses auhinnatšekkidega adidase jooksuvarustuse soetamiseks. Ka kujundatud Südasuve Maratoni motiividega medali teenivad sel aastal auga välja kõik 42, 195 km ja 15 km lõpetajad.

Riina Ignatov lisas, et Eesti Ööjooksu  korraldajatena teevadki nad ainult neid sündmusi, kus ise tagasihoidlike harrastajatena kindlasti osaleda tahaksid. „Melu, hea teenindus, suurepärane asukoht ja korralik osalusfiiling - asi, mida mäletada," rääkis mitmeid Eesti ja rahvusvahelisi maratone väisanud Riina Ignatov. „Meie asi on teha korralik sündmus ja anda endast parim. Hinnangu meile annavad osalejad, kes Südasuve Maratonist osa võtavad," sõnas Ignatov.

Vihula vallavanem Annes Naan märkis, et uus koguperesündmus tähendab Võsule palju. „Sellise mastaabiga spordisündmust ei ole minu mäletamistmööda Võsul varem olnud. Kuigi Võsu kutsub suvel oma ranna ja kultuuriüritustega, on Südasuve Maraton oma olemuselt hoopis midagi muud. Kõik me saame aru liikumise vajalikkusest meie tervisele. Seekord tuuakse sedalaadi sündmusega võimalus koju kätte ja osaleda saavad kõik, sõltumata ettevalmistusest," kommenteeris tervisesportlasi Võsul võõrustav vallavanem Naan.

Kuna tegemist on piirkondliku sündmusega, siis ei ole korraldajad numbrilist ootust osalejate näol eraldi üles seadnud. Eesti Ööjooksu korraldajatena ei tee nad aga ühelgi oma sündmusel allahindlust. „Südasuve Maraton on meie jaoks kindlasti väga eriline projekt, mille arendamisel tahame järgmised aastad kindlasti kõvasti pingutada. Tore on, kui osalejaid on ja osavõtjad saavad sündmusejärgselt tõdeda, et oli suurepärane üritus ägedas kohas," selgitas Virumaa Kolmikürituse peakorraldaja Marko Torm.

Südasuve Maratoni stardiprotokollis on kirjas juba pea 500 osalejat, mis esmakordse sündmuse kohta on Eestis kõva saavutus ja tippude osas on korraldajate ütlusel huvilisi eeskätt lähisvälismaalt. „Lätlased ja venelased küsivad agaralt infot sündmuse kohta. Eesti tippudest ootame kõiki, kel võistlusgraafikutes juuli keskpaik veel hea treeningvõistlusega täitmata," kutsus Ignatov Südasuve Maratonil elamust kogema. 

Registreerimine Südasuve Maratonile internetis on avatud kuni 8. juulini. Võistluspäeval sulgub registreerimine pool tundi enne igat starti.

Info registreerimise ja osalustasude kohta:

Südasuve Maratoni kodulehel sydasuve.eestimaraton.ee

Jooksumaratoni start antakse laupäeval, 12. juulil kell 9.00 Vihula Vallavalitsuse hoone eest.  15 km ja 7 km startijad lastakse rajale vastavalt kell 11.00 ja 11.02. Lastejooksud toimuvad rannas kell 10.00 ja 13.00. 

Südasuve Maratoni korraldaja on MTÜ Rakvere Maraton koostöös Vihula Vallavalitsuse ja toetajatega.