Päev oli küll pikk, kuid väga meeleolukas. Usun, et kõik kohale tulnud vaatajad leidsid endale midagi meelepärast ning ka žürii sai kirgastava elamuse. Sellel aastal oli hindajate koosseis järgmine: Kristiina Oomer, Kätlin Tatar, Tess Pauskar ja Peep Maasik. Mõnel hetkel tundus, et ühisele arvamusele jõuda on väga raske, kuna juttu jätkus žüriil kauaks. Ka parimate hindamise muutis aina pingelisemaks ootusärevus, kuna otsustajaid ei paistnud mitte kusagilt. Õhk oli ärevusest nõnda paks, et seda oleks võinud lausa lõigata ning koheselt serveerida. Lõpuks siiski saabus aeg, et premeerida parimatest parimaid. Loomulikult olid kõik rühmad väga tublid, kuid kuid kahjuks sai igast vanuseastmest olla parim vaid üks.

Parim etendus põhikooli nooremas astmes oli Sillaotsa koolil. Nemad tõid vaatajate ette teose ,,Kaalikas" ning lavastajaks ja juhendajaks oli Annika Tõnurist. Põhikooli vanemas astmes krooniti parimaks Kuuste kooli ühisloominguline teos ,,Nõiutud stseen", mille lavastajateks olid Kersti Kivirüüt ja Martin Sakur.

Viimaseks parimaks näidendiks osutus gümnaasiumi astmes Rõngu rahvamaja näitetrupi ,,Noorpagana lood". Kuid üks eelpool mainitud kool korjas ühe näidendiga lausa kaks auhinda, nimelt Kuuste kool sai tunnustuse ka parima omaloomingulise näidendi eest.

Kindlasti tuleks veel ära mainida päeva kõige silmapaistvamad näitlejad, kuna igas astmes valiti ka parim osatäitja (poiss ja tüdruk): Parimad osatäitjad põhikooli nooremas astmes „Õnneväravad" Ranette Sööt ja Virgo Vahi, põhikooli vanemas astmes: "Nõiutud stseen" Karola Hiiemäe; „Õnnelik lõpp" Aulis Rudomets, gümnaasiumi astmes „Noorpagana lood" Kaarel-Paulus Kaeramaa ja Ave-Ly Kaeramaa. Õnnitlen veel kord kõiki, kes pälvisid tunnustuse ning ka juhendajaid ja keskkooli huvijuhti Eha Päivistet, kes selle ürituse korraldas.

Loodan, et veel vähemalt järgmised kümme aastat jätkub Rõngus see tore traditsioon.