Kokkuvõtteid tehes selgus, et kõige kõrgemale õnnestus pjedestaalil tõusta meie mälumängu võistkonnal (Jüri Saatmäe, Pille Saatmäe, Aire Arge, Magnus Arge) ja ainult noortest ning perspektiivikatest meestest koosneval köieveo võistkonnal (Rain Baumann, Ando Lehis, Andrus Ausmeel, Hardi Vassiljev, Veiko Põldaru, Harli Käärt ja kapten Meelis Holter). Parimad olid ka taidluses osalenud Siim Rohtväli (solist), Ando Lehis, Veiko Põldaru ja Rain Baumann, kes väga tõetruult matkisid legendaarset Eesti folkmetal ansamblit Metsatöll. Esineti looga "Oma laulu ei leia ma üles", mida muide kasutati ka tunnusmuusikana seriaalis "Tuulepealne maa." Ülejäänud valdade taidlejad püüdsid edasi anda Anne Veskit ja Vitamiini (Audru), Vello Orumetsa ja Lainet (Häädemeeste), Kõrsikuid (Tõstamaa), Ivo Linnat ja Rock Hotelli (Kihnu). Võistkondlikel aladel õnnestus meil ka saada üks kolmas koht ja sellega tulid toime vesijalgrattaga sõidus Kaire Kurg ja Alik Koljal.

Kergejõustiku individuaalsetel aladel saavutas Kaspar Arusalu kaks kolmandat kohta ja seda 60 m jooksus (7,91 s) ning hoota kaugushüppes (3.00 m). Naiste arvestuses võitis Triinu Arusalu kolmanda koha hoota kaugushüppes (2.31 m). Kergejõustikus jõudis meie valla võistkonnast ainsana I kohale Jüri Mets meesveteranide 1000 m jooksus tehniliselt väga huvitaval ja raskel rajal.

Kaks viimast aastat ei ole Varbla valla võistkond Pärnumaa Valdade Rannamängudel esimese kolme parema hulka suutnud tulla. Viimati õnnestus saavutada 2010. aastal kokkuvõttes II koht. Siis oli Rannamängude korraldamise au ja kohustus meie vallal. Äsja lõppenud mängudel aga anti meile üle kokkuvõttes kolmanda koha karikas Audru ja Häädemeeste järel. Head naabrid ja konkurendid Tõstamaalt jäid meile alla ainult ühe punktiga! Neile järgnesid Kihnu ja Tahkuranna võistkonnad. Kuna meie väikeses vallas ei ole eraldi palgal spordiinstruktorit, siis tuleb kultuurivaldkonda kureerival Annelil võistkonnad komplekteerida ja teha seda vähesest valikust, mis meil on. Vaatamata sellele andsid kõik võistlejad endast parima nii võistlusradadel kui ka õhtusel meeleolukal koosviibimisel Valgeranna mändide all telklaagris. 2014. aastal ei ole meie võistkonnal vaja väga kaugele sõita, sest Tõstamaa valla korraldada on järgmised Rannamängud ja seda võibolla eksootilisel Pärnumaa suuruselt teisel saarel Manijal.

Võistlustel osales, muljeid vahendas ja kokkuvõtteid tegi Raimond Lobjakas.