Muidugi toimusid ka traditsioonilised võistlused, selgitamaks välja kuningriigi parimaid meistreid. Ja nii saigi sel aastal žürii otsusel Seto Kuningriigi sõnoliseks Marika Keerpalu, parimad kuningriigi pillimehed on Toomas Valk (lõõtsamängija), Laura Kruusamäe (viiulimängija), Eliise Oss (kandelmängija). Naiste karguse kargajaks valiti Kati Liiv ja meeste kasatskis oli parim Jalmar Vabarna. Kuningriigi parim näputöö tegija on Külli Jacobson, tema sai ka rahva lemmiku tiitli. Vägevas vägimehe võistluses selgus Seto Kuningriigi vägimees, kelleks osutus Reimo Kesa. Rahvas sai žüriitööd teha veel, nii valiti külastajate poolt välja parim sõirameister – Elli Lepasild, piirakumeister – Sirje Kruusamäe, leivameister – Kristi Kulla, veinimeister – Nikolai Kosemäe, hansameister – Piret Ots ja õllemeister – Toomas Tuvi.


Meistrite väljaselgitamise järel toimus uue ülembsootska auks paraad, kus oli osalemas mitmeid pataljone, kes ühel või teisel moel on valmis kaitsma sootskat ja Setomaad. Võib öelda, et paraad kujunes päeva üheks tippsündmuseks. Väga menukaks osutus päeva lõpetanud ansambli Zetod esinemine. 


Kuningriigipäeva toetas ka setode jumal Peko, andes kuningriigi jaoks kuldse ilma. Määsi mägi säras ja võttis setosid ja seto sõpru aupaklikult vastu. XX Seto Kuningriik õnnestus, tuues kokku setod, et koos laulda, tantsida ja pillimängu kuulata.
Järgmine kuningriigipäev toimub 2014.a. Mikitamäel.