Veenuse ja Marsi liikumine kurja aspekti Neptuuni ning Pluutoga, lisaks Saturni ja Neptuuni kvadraat kuu lõpus näitavad palju segadust ja agressiivsust.

See on seotud veondusega, eriti laevanduses. Suureneb epideemiate levik, vaesumine, sõjapõgenike vool ja halvenevad rahvusvahelised suhted.

Mida toob november kaheteistkümnele tähemärgile?

Jäär, 21.03.–20.04.

Kui Jäär oktoobri lõpus ei suutnud töösuhetes selget otsust teha, saabub novembris järsk murrang – mõnele hingeline häving, mõnele kehaline murdumine –, mis paneb kõik paika.

Sellest olukorrast oskab ta siiski välja tulla originaalse lahendusega. Ekstreemsed olud tulevad Jäärale tihti kasuks – nendeks ta loodud ongi. Tema elu ja tegevus on novembris suurelt avalikkuse ees.

Sõnn, 21.04.–21.05.

November pakub tugevaid tundeid, sealhulgas armukadedust, mis võib olla isegi põhjendatud. Või vastupidi – kahtlustatakse teda ennast ja ollakse seetõttu armukade. Siiani kestnud suhe vajab üleminekut uuele tasandile. Tuleb ära tunda, mis neid tõeliselt seob.

Tööl läheb Sõnnil aga hästi, ta võib kenasti lisa teenida. Kui ta on poliitik või diplomaat, saab juurde palju plusspunkte, kuid raskemaks osutub rahaküsimus. Kuu lõpus on oht haigestuda.

Kaksikud, 22.05–21.06.

November toob rohkesti kohustusi ja praktilist tööd ning elukutsega seotud tegemisi.

Tuleb vaidlusi üksikasjade üle, arusaamatusi raha pärast ning eriarvamusi ülemusega. Kui ta eelmisel kuul uuele töökohale asus, avastab ta novembris seal puudusi, ka tervis halveneb. Kuu lõpus leiab ta nii ülemuste kui kolleegidega rohkem üksmeelt.

Vähk, 22.06.–22.07.

November tõotab tulla väga loominguline, ka tervis paraneb ja Vähk tunneb, et on nii vaimselt kui füüsiliselt heas vormis. Ta võib olla kaugele jõudnud oma koduloouurimusega või valmis saanud monograafia, laiendanud tunduvalt oma kirjavahetust ja kogunud huvitavat infot, mis aitab tal maailmavaadet täiendada.

See on hea aeg poliitikutele, kes on rahvusliku orientatsiooniga. Noored naised leiavad intiimsõbra, võivad jääda ka lapseootele. Kuu lõpp suurendab Vähi huvi müstika ja muu ebatavalise vastu.

Lõvi, 23.07.–22.08.

Novembris hakkavad Lõvile huvi pakkuma kodused toimetused. Ta teeb muudatusi sisustuses. Ka lapsed, vanemad ja muud sugulased vajavad tema abi, mida ta heal meelel annab.

Suvel lapseootele jäänud naised hakkavad nüüd kodu kujundama vastavalt uue pereliikme vajadustele. Mõni Lõvi peab vajalikuks kodu kindlustada signalisatsiooniga, sest tema enda või ta lähedaste koju võidakse vahemikus 15.–17. ja 25.–26. november sisse murda.

Neitsi, 23.08.–23.09.

Novembris ümbritsevad Neitsit ebatavalised inimesed: müstikud, imearstid, ekstrasensitiivid, astroloogid, numeroloogid, sekka mõni šarlatan, näitlejad, filosoofid, filmitegijad. Aasta esipoolel oli tal nendega juba kergelt kokkupuuteid, aga sügisel kuulab ta neid hoolega, sest temas endas on sündinud uued eluväärtused.

Kuu teisel poolel elab Neitsi üle ebameeldivusi pahasoovlike jämedate inimeste poolt, halvasti ütlemisi kuuleb ta ka telefoni kaudu. Neitsi ise võib samuti agressiivsust üles näidata.

November tuleb Neitsil kõige intensiivsem kuu nii inimsuhete kui vaimse elu poolest. Temalt küsitakse palju ja ta saab palju rääkida.

Kaalud, 24.09.–23.10.

Novembris on ta tundeline, suureneb vajadus lähedaste suhete järele. Kui oktoobris sündis uus suhe, tugevneb see kiindumus novembris, kuid esile tuleb ka armukadeduse jooni. Suhe kipub minema must-valgeks. Vanematele inimestele tähendab see rahulolematust tööl valitseva olukorraga, tülisid raha pärast ja lastega.

Skorpion, 24.10.–22.11.

Novembris on soodus aeg alustada uusi töid ja projekte, mille edu sõltub paljuski töökollektiivist, mõneti ka elukaaslase toetusest. Too võib sel kuul olla talle heaks nõuandjaks.

Ta ise on heas vormis ja vastassoole külgetõmbav. Neile Skorpionidele, kes pole veel kedagi leidnud, toob see kuu inimese, kes hakkab neile väga meeldima. Poliitik või ärimees tõmbab oma ettevõtmistesse kaasa uusi inimesi. Skorpion köidab nüüd teisi oma enesekindlusega. Kahjuks on 22.–26. novembrini näha tervise halvenemist – tuleks vältida külmetumist.

Ambur, 23.11.–21.12.

Novembris tunneb Ambur ületöötamise tagajärjel väsimuse märke ja vajadust aktiivsest suhtlemisest eemale tõmbuda. Ta võtab ette sõidu väikelinna, kus ta keset rahulikku loodust puhkab ja mõtiskleb elu üle järele.

Ambur ongi kõige filosoofilisem märk, mis väljendub elu mõtte otsimises, ja välistab mõttetu rabamise. Kõige tugevam mõttetelg loomaringis kulgeb Amburi ja Kaksiku vahel. Endale omaselt tegelevad nad mõttesüsteemide rajamisega, mis võib neile olla nii huvitav, et peavad seda oma põhitööks, ehkki praktikasse viivad neid mõtteid teised.

Kaljukits, 22.12.–20.01.

November lubab vabamat olemist ja teha seda, mida soovib süda, aga vaid juhul, kui ta oktoobris täitis vajalikud kohustused. Siis on novembris oodata värskendust – tuleb reise ja looduskaunite kohtade külastamist, uusi raamatuid, mõttevahetusi tarkade inimestega. Üliõpilastest Kaljukitsed leiavad endale sponsori.

Veevalaja, 21.01.–19.02.

Novembris muutub töö esmatähtsaks: ülemusel on tema suhtes suuri lootusi. Üks alluv või kolleeg on jätnud midagi tegemata või teinud valesti ja nüüd peab tema asjad korda ajama. Esile võib tulla võltsitud dokumente või et keegi on midagi varastanud.

Samas nõuavad ka tähtajalised tööd kiirustamist, nii et närvid on pingul. Kiirustamist tööl nõuab ilmselt ka üldine olukord maailmas, sest ettevõte ei taha jääda kaotajaks.

Kalad, 20.02.–20.03.

November on stabiilne ja tõhus töötegemise kuu, sest vajalik info aitas õigel ajal karisid vältida ja konkurentide salakavala plaani paljastada. Nüüd on tee eesmärgile jõudmiseks lahti ja tuleb vaid oma kohust täita.

Ettevaatust! Nüüd ei tohi võimu kuritarvitada ega hulljulgeks minna, pigem kasutada kavalust. Kasu on lühikestest reisidest ja kohtumistest kolleegidega teisest linnast, samuti tõstab töömeeleolu arhitektuuri imetlemine ja kunstinäituse külastamine.