Maalehes on siiski saanud heaks tavaks heita põgus pilk väljaspool vahetult valimistele järgnevat aega ametisse saanud juhtpoliitikute tähekaartidele.

Kõrval esitatud kosmogrammidega (tähekaart ilma sünnikellaajata) ongi püütud anda nimetatud ministrite astroloogilist iseloomustust. Ennustamisele pole siinkohal rõhku pandud, see jäägu aastavahetuseks.

Marko Pomerants...

Marko Pomerants
...on Kaalu-inimene, kellel tugevad Neitsi ja Lõvi märgi lisamõjud. Neitsis asub tal suurim hulk planeete: Uraan, Pluuto ja Merkuur – mis räägib elukutse ja töökoha suurest tähendusest inimese elus, seal saab ta kogeda kõige vapustavamaid ning põletavamaid sündmusi ja läbielamisi. Siit ka Marko Pomerantsi huvi tervishoidu puudutavate küsimuste vastu.

Lõvis asub aga Kaalude valitseja Veenus koos Marsiga, mis viitab osalemisele isetegevusringides, seltskondlikkusele ning loovatele mõtetele, kahjuks aga ka muredele südemeasjades ning hingeelus.

Tugevaimaks planeediks on Pomerantsil Merkuur, intellekti ja igavese õppuri sümbol, sellise inimese õppimisvajadus ei rauge kunagi. Uudishimulikuna on ta võimeline õppima nii humanitaar- kui tehnilisi alasid. Sellisel inimesel on tugev loogika, hea analüüsivõime, oskus töötada informatsiooniga.

Teine tugev planeet on Saturn, mis sümboliseerib vabu inimesi, kinnisvara, maakohti, süsteemide loomist. Paraku on sellel planeedil pingeaspekt, mis viitab suurtele raskustele süsteemide juhtimisel ning jalgade, selja ja neerudega seotud tervisehädadele.

Kolmas tugev planeet on Mars, mis sümboliseerib sõjameest, jahimeest, politseinikku, sportlast ja autofänni, mundrit kandvat inimest (olgu siis tegu kas või meditsiinitöötaja valge kitliga – ka see on munder).

Siit järeldub, et parimad tegevused Marko Pomerantsi jaoks võiksid olla näiteks statistika alal rahva avaliku arvamuse küsitlusi korraldada, töötada koolidirektorina, õppejõuna, maakonnavalitsuses (eriti spordikomplekside rajamist organiseerides), tegelda rahva tervishoidu puudutavate küsimustega.

Õppurite planeet Merkuur soosib ka asumist vanuritele mõeldud nädalalehe peatoimetaja kohale.

Siseministri koht on Marko Pomerantsi jaoks raske, sest tema loomus on ikkagi rohkem suunatud humanitaaraladele, mitte militaar- ja tehnikavaldkonda.

Tõsi, Marsi mõju on olemas ja tänu kohusetundlikule olemusele saab minister Pomerants kindlasti hakkama, aga see võib toimuda tema tervise hinnaga, eriti kui võtta arvesse käesolevat rasket aega.

Neljas tugev planeet on tal Kuu, mis märgib seost perekonna ja loodusega.

Võimalikest valitsuskohtadest sobiks Marko Pomerantsile kõige paremini sotsiaalministri oma (selles ametis oli ta 2003. a aprillist 2005. a aprillini – Toim), kus on vaja kaastunnet vanurite ning invaliidide suhtes. Teiseks sobiks talle rahandus- ja kolmandaks kultuuriministri koht.

Siseministri amet on seotud ülepingutusega. Raskused algavad juba juulis ning kestavad novembri lõpuni. Kõik need kuud on ta Pluuto raskete löökide all. Pluuto ehk
Hades on allmaailma valitseja, kellele alluvad kõik materiaalsed asjad, mis tuleb kord maa alla matta – ka inimeste kehad.

Kui Marko Pomerantsil õnnestub see aeg üle elada, siis detsembris läheb kergemaks. Pole välistatud puhkuseleminek aasta viimasel kuul.

Jürgen Ligi...

...on Vähi-inimene, kellel lisaks tugevad Lõvi, Neitsi, Skorpioni ja Kaljukitse mõjud. Ta on koloriitne tüüp, keda esimesel pilgul ei oskagi Vähi-inimeseks pidada.

Tüüpiline Vähi esindaja oleks tüse inimene, kelle lemmiktegevus on köögivilja kasvatamine või piimasaadustega tegelemine.

Jürgen Ligi sünnikaardi suurim hulk planeete asub Lõvis: Merkuur, Uraan, Marss. See näitab, et tal on entusiasmi, julgust ja pealehakkamist, oskust töötada noorsooga, organiseerida suvelaagreid, spordivõistlusi. Ta on lausa sündinud olema skautpataljoni ülem.

Neitsis olevad planeedid näitavad oskust panna alluvaid tööle. Skorpion annab märku riskivalmidusest, poliitikahuvist ja suurte rahadega opereerimisest. Kaljukitsest pärineb suur töötegemise võime.

Kõige tugevam planeet on Saturn, mis sümboliseerib siin maid, varandust, vanu traditsioone hoidvaid inimesi.

Teine tugev planeet on Marss, sõjajumal, jõustruk­tuuride valitseja. Ligi ongi parajalt karm vend,
kes kunagi ei naerata, nagu ma kuulsin kord Kuku raadiost “Keskpäevatunni” saatest. Praegu rahandusminister olla võtaks muidugi isegi klounilt naerutuju.

Kolmanda planeedina tuleks ära märkida Neptuun, merede ja ookeanide jumal. On alust arvata, et Ligi armastab merd, talle meeldib elada veekogu läheduses, kalastada. Talle sobib elu poolsaarel või saarel.

Tõenäoliselt armastab ta ka koduloomi.

Ligi on suurepärane süsteemi­de looja ja hoidja, pigem konservatiiv kui reformaator. Sobib hästi siseministriks, kaitseministriks (selles ametis oli ta 2005. aasta
oktoobrist 2007. aasta aprillini –
Toim), ka rahandusministriks, riigikontrolöriks – kõikjale, kus on vaja tagada süsteemi laitmatu töö. Ohvitseri-tüüp – käsud tuleb täita, vastuvaidlemist ei ole.

Õhumärkide puudumine räägib kalduvusest takerduda liigselt detailidesse, mistõttu tervikpilt võib kaotsi minna.

Praeguses kehastuses tuleb õppida rohkem arvestama teiste inimeste vaadetega.

Jürgen Ligi elab tõenäoliselt kaua, sest ta austab isa ja ema. Tema selle aasta raskeimad kuud on juuni, september ja detsember.

Kokkuvõtteks

Kui võrrelda kahte ministrit omavahel, siis Jürgen Ligi eluolukorrad tunduvad olevat stabiilsemad. Oma loomult on ta tihedam, kontsentreeritum, sitke vend, kes täidab kohust, eriti ei probleemitse ja keda kõrvalseisjate arvamus vähe huvitab.

Marko Pomerantsi elu on keerulisem, probleemsem, kuna ta on kirjanikutüüp, kes on inimeste suhtes tundlik, teiste arvamusest enam huvitatud, näeb asju mitmest tahust.

Aastavahetuse Maalehes ilmunud horoskoop lubas raskemaid aegu aasta teisel poolel, kahe ministri kaardi alusel võin seda vaid kinnitada. Majandus on ühiskonnaelu vundament ja ideoloogia tema katus, nüüd lagunevad mõlemad. Muuta tuleb väärtussüsteemi ehk ideoloogiat, see on aga enam loomeinimeste pärusmaa.

Ministritele soovin edu nende raskes töös, kus nad kindlasti püüavad anda oma parima.

Häid tähti soovides astroloog IGOR MANG