Jääb mulje, et maailm on jõudnud suure rahanduskrahhi lävele. Keegi peab sellega tegelema, aga mitte iga riik ei saa sellega hakkama ning inimesed on jäetud ise­enda hooleks.

Baltimaadele tuleb see aasta siin valitseva suure tööpuuduse tõttu veel keerulisem ja segasem kui vanematele euroliidu riikidele. Kaos süveneb. On karta, et kergeid lahendusi niipea tulemas ei ole.

Keerukaim aeg langeb suvesse, eriti augustisse, millele viitavad nii USA kui Venemaa presidendi planeetide seisud. Sama võib öelda ka Eesti presidendi kaarti vaadates – raskeim aeg on suve lõpp ja sügise algus.

Toomas Hendrik Ilvese parimad ajad on uue aasta kolm esimest kuud, kus ta saaks tõhusa aluse panna 2010. aastale tervikuna. Aprill on juba keerulisem, aga sama lugu on kogu praeguse valitsusega.

Kas euro tuleb või mitte, ei oska mina täpselt öelda. Andrus Ansipi planeete vaadates on pigem näha rahamurede ja üldise vaesuse suurenemist. Rahandusministri seis on veidi parem, kuid raskemad ajad ootavad teda ees juunis ja detsembris. Kui ta need üle elab, läheb olukord paremaks.

Ministrite seas paistab eriliselt hea ja tugeva Pluuto seisuga silma Juhan Parts, jättes mulje, et tegemist võiks olla tegeliku peaministriga.

Mart Laar, kes seni on olnud õnneseen ja nautinud pikki aastaid häid aspekte, on läinud sügisest sattunud Saturni raske seisu alla.

Uuel aastal paistab päris heade seisudega silma Karel Rüütli, kelle sünniplaneedid viitavad poliitikasse jäämisele lausa oma elupäevade lõpuni. Tundub, et Rahvaliitu tahavad kosida päris mitu erakonda.

Ka teise noore poliitiku Kadri Simsoni tähed viitavad pikaajalisele poliitilisele karjäärile.

Edgar Savisaarel ja Jüri Pihlil laabub koostöö hästi. Astroloogiliste näitajate järgi on nad lausa teineteise jaoks loodud – üks Tiiger ja teine Hobune.

Chev. IGOR MANG
astroloog