Kuna tegu on maapühvliga, siis on suuremat tähelepanu pööratud põllumajandusele ja maaga seotud küsimustele. Põllumajandust püütakse igati edendada ja soosida. Sellele    osutavad tähelepanu pea kõikide riikide valitsused, kuna kõigile on selge, et toitu ja puhast vett maailmas
napib.

Tähelepanu on regionaalpoliitikal: võimalikult rohkem püütakse toota kohapeal, oluliseks muutuvad rahvuslik majandamine ja rahvuspoliitika ning noorsoo rahvuslik-patriootiliseks kasvatamine.

Edu saadab turvatunnet suurendavaid parteisid

Eestis on edukad need parteid, kes suudavad suurendada rahva turvatunnet. Eestis võidab erakond, kes võtab suuna talukultuuri taastamisele.

Meil leidub veel küllalt inimesi, kes on nõus minema maale ja elama esivanemate kombel. Riik peab tegema selle lihtsamaks - andma pikaajalisi laene ja vähendama bürokraatiat. Kui tulevadki raskemad ajad, siis on ikkagi olemas inimesed, kes toidavad ennast ära ja ehk jääb ülegi.

Inimesed on pühvliaastal oma ettevõtmistes ettevaatlikumad, riske välditakse. Ka isiklikus elus kaalutakse näiteks abieluettepanekut kauem. Kõikjal saab otsustavaks materiaalne kindlustatus.

On loota, et uuel aastal ootamatuid pangakrahhe ei tule, kuid mõned pangad suletakse kindlasti - seda teeb riik ise selge arvestuse tulemusena.

Soosingus saavad olema mao- ja kukeaastal sündinud inimesed, kes on samuti konservatiivid. Soositud on Veevalaja, Kaksikud ja Kaalud. Maoaastal on sündinud nii Eesti kui ka Venemaa praegused presidendid, seega on lootust suhete paranemisele ja turgude avanemisele.

Kui pühvel vihastab, siis kohe hirmsasti

Pühvlitel algab uus 12 aasta pikkune elutsükkel - nende jaoks aastat kergeks pidada ei saa, sest iga uuendus ja algus nõuab pingutust. Kuulsust ja erilist tähelepanu saab neile aga osaks küll.

Veel üks tähelepanek. Pühvel on kannatlik, aga kui ta juhtub vihastama, siis kohe hirmsasti. Seega on kõik konfliktid, sotsiaalsed rahutused, streigid ja meeleavaldused pühvliaastal hirmsamad. See on nagu härjale punase riide näitamine.

Sama kehtib ka rahvusvaheliste konfliktide korral, mis põhiliselt puhkevad territooriumiküsimuse pärast.

2009. aastat võib vaadelda kui inglipasuna hüüdu kesk apokalüptilist aega - see mõjub nagu hommikune äratus. Aasta on rikas maavärinate, sotsiaalsete rahutuste ja kahjuks ka terroriaktide poolest.

Raskeim aeg saab olema sügis. Eestis on võimalik lausa majanduslik kollaps, see pole välistatud ka Lätis. Parteide hulgas on siis suurim kaotaja Reformierakond.

Siim Kallas juba aimab seda, küllap siit ka tema püüd distantseeruda. Pole välistatud ka vaikne ettevalmistus presidendivalimisteks. Igatahes tähtede seis on talle soodne ja paljulubav.

Savisaare saatus on seotud Eesti saatusega

Ka Edgar Savisaarel on tulemas hea aasta, eriti reisimiste ja sõnavõttude osas. Taas kuulatakse teda tähelepanelikult. Savisaar võidakse küll valida Europarlamenti, kuid vaevalt ta ise sinna tahab, pigem sooviks peaministri tooli.

Kuna Eesti majanduslik olukord on sedavõrd raske, siis pole ka võimatu, et Savisaarest saab Eesti maa ja rahva päästekomitee juht. Ja mine tea, tema paremale käele asub ehk Tiit Vähi...

Savisaare saatus on väga tihedalt seotud Eesti saatusega. Sellele viitab tema ja Eesti Vabariigi horoskoop. Oli ta ju ka Eesti taasiseseisvumisel peaminister.

Isamaal ja ERLil läheb uuel aastal päris hästi. Tunduvalt on tõusma hakanud Tõnis Lukase reiting - ta on lõpuks mõistma hakanud, et ütlemine "Nagu jumal taevas, nii kapten laevas" kehtib ka kooli­direktori kohta. Vanadel headel aegadel võrdsustati õpetajad aadliseisusega, õpetajaga vaidlemine oli matsluse tunnus. Õpetaja tähtsus on alati suurem ükskõik millise ministri omast.

Peaminister Andrus Ansipi jaoks on aasta esimesel poolel kõige pingelisem ja keerukam aeg märts, kus võidakse nõuda tema tagasiastumist. Aasta teise poole raskeim kuu on talle september.

Ehkki ka meie presidendil Toomas Hendrik Ilvesel tuleb uuel aastal palju raskeid aspekte, on alust loota heale lahendusele, sest ta ise on sündinud maoaastal, mida uus looma-aasta soosib.

Rahvusvahelised suhted on jätkuvalt keerulised

USA-le tuleb väga keeruline aasta, nagu viitab Barack Obama horoskoop. Selle suure südamega ja lihtrahvale lähedase Lõvi-inimese enese ja ka ta lähedaste elu on lausa ohus, mille allikaks võivad olla konservatiivsed salaorganisatsioonid.

Venemaal tuleb suuri majanduslikke ümberkorraldusi, sest nende uus president (Neitsi) on Putiniga võrreldes ka oma sünnikaardi näitajatelt rohkem majandusinimene kui ideoloog. Keerukamad on Venemaa rahvusvahelised suhted kevade algul, eriti aga suve lõpus ja sügisel - siis on taas võimalik nii sõjaline konflikt kui ka territoriaalsed pretensioonid.

Georgias on sügise alguses poliitilisi muutusi, millele viitab Saakašvili sünnikaardi planeetide halb seis.

Siinsete ennustuste täpsus võib olla umbes 85%.

Chev. IGOR MANG, astroloog

Mida toob uus aasta igaühele meist, seda saab täpsemalt lugeda 8. jaanuari Maalehest.