Aasta tuleb huvitav inimkontaktide poolest ja toob lausa õnne koostöös ning sõprussidemetes. Olles siiralt huvitatud teiste inimeste arvamustest ja mõtetest, leiab Jäär usaldust ja vastukaja.

Jaanuaris-veebruaris pühendub Jäär tööasjadele, kohati on ta selleks sunnitud. Tuleb ette kokkupõrkeid ülemustega eriarvamuste pärast, kuid õnneks erilist vägikaikavedu sellest ei kujune. Sotsiaalne elu ja sõprussidemed pakuvad talle nüüd rohkem huvi, seetõttu suhtub Jäär töökohustustesse kergemalt.

Märtsis-aprillis võib ta kuulda etteheiteid vähese initsiatiivi ülesnäitamise pärast tööülesannete täitmisel. Pole välistatud, et keegi töötab talle 14.-20. märtsi vahelisel perioodil kulisside taga vastu. See ajab Jäära vihale.

Aprillis on võimalus haarata juhtpositsioon ja esitada ülemustele või kollektiivile nõudmisi üsnagi ultimatiivses toonis.

See risk võib isegi ära tasuda, ehkki pole välistatud ka uuele tööle saatmine. Ega seegi tule Jäärale praegu kahjuks. Igal juhul tasub aprillis tegutseda ja ka paberid ning dokumendid käiku lasta.

Mõnele Jäärale toob aprill uue romantilise suhte.

Mais on tähelepanu all tööasjad, siis mõtleb Jäär rohkem materiaalsetele küsimustele. Kinnisvaratehingutes, kus on oht raha liigselt välja anda, peaks olema ettevaatlik. Ometi ei tohiks neid võimalusi ka päris mööda lasta - tuleb kaubelda!

Juuni toob tegutsemise mitmel rindel, nii tööl kui isikliku elu sfääris. Siiski on esmased isiklikud huvid.

Samas on tööl kõik pea kaotanud, aga Jäär esineb suurte auditooriumide ees ning kõik näevad - temal on pea alles ja selge ka veel.

Juulis tuleb pühenduda kodule ja pereelule, arutleda lastega tuleviku üle. On elukoha vahetamise võimalus.

Juuli lõpp ja augusti esimene pool toovad noorematele, aga ka mõnedele vanematele Jääradele üllatusliku armusuhte, kõik muu ununeb selle kõrval.

Pensioniealistele toob see aeg puhkuse hotellis Strand või mõnes spaas.

20. augustist 18. septembrini on suurte segaduste aeg, nagu paljudel teistelgi märkidel. Jäär asub siin aktiivsele võitlusele oma positsioonide eest. Eelkõige puudutab see töökohta. Laste peale kulub palju raha.

Oktoober toob materiaalse stabiilsuse ja parema koostöö äripartneritega.

November saab olema üsna tüliderohke nii koduste kui töökaaslastega.

Saturni liikumine Kaaludesse sügisel toob aasta lõpuks suurenenud vastutuse lähedaste inimeste eest.

SÕNN 20.04.-20.05.

Aasta esimene kuu algab kaugeleulatuvate plaanide tegemisega.

Neid mõtteid püüab Sõnn jagada ka sõpraderingis. Ta tajub kollektiivi tunnustust ja sõprade toetust - see kõik stimuleerib julgeid fantaasiaid karjääritegemisel.

Ka isiklikus elus on jaanuar õnnelik aeg.

Veebruaris Sõnn enam ei varjagi oma eesmärke. See tuleb talle ka kasuks, sest kohe saab selgeks, kes teda toetab ja kes on vastu. Tundub, et suurem osa kollektiivist koondub Sõnni selja taha ja toetab tema pingutusi.

Siiski on kuu lõpul, 27.-28. veebruaril, ette näha tööalaseid konflikte ja teravaid ütlemisi.

Õnneks laseb märts kõik kokkulepped kirjalikult vormistada ja alustada uue koalitsiooni loomist.

Uus meeskond tuleks kokku panna enne kevade algust, sest kuu lõpus tekivad intriigid ja on tunda varjatud vastaste tegutsemist.

Suuremalt osalt on märts Sõnnile soodne kuu, võimaldab kohtuda ülemustega ja muidu tähtsate inimestega ning ajada asju rahvusvahelisel tasemel.

Aprilli esimesel poolel võiks suured tuurid maha võtta ja lubada endale kevadist puhkust, kuna tervisenäitajad pole just head.

20. maist algavad Sõnnil taas paremad ajad, taastub nii tema füüsiline kui ka vaimne vorm.

Head energiat jätkub augus­tini.

Mais nõuavad maailmas toimunud sündmused ka Sõnnilt reageerimist. Peab tegelema rahaasjadega. On oodata palju õiendamist ja riidu, kuid siiski kannavad tema püüdlused mais vilja.

Ka juunis nõuab raha tähelepanu, kuid see on seotud Sõnni uute plaanidega, uute projektide algatamisega ning ettevõtluse laiendamisega.

Juuli kujuneb puhkusekuuks, kuigi päris rahus elada ei saa. Lähedastele (naine, mees, sugulased) on mingid hädad kaela kukkunud ja Sõnn tunneb vajadust lähikondseid aidata.

Veel augustiski tuleb jätkata lähedaste inimeste murede lahendamist, lisanduvad enda elukoha probleemid, kuid aeg on õnneks kinnisvaratehinguteks soodne.

September toob sukeldumise sotsiaalsesse ellu, mis on paljuski sunnitud iseloomuga, kuna olukord maailmas on muutunud. Nüüd on vaja säilitada rahu, autoriteet ja positsioon.

Tundub, et Sõnnid on ühed vähestest, kes sel segasel kuul suudavad rahu säilitada. Lapsed, lähedased või alluvad on need, kes panevad teda muretsema.

Oktoobris ümbrus rahuneb. Suurtest sotsiaalsetest tormidest läbitulek on tõstnud Sõnni autoriteeti. Nüüd võib ta esitada tingimusi.

November lubab uusi tutvusi, toob küllakutseid ja valimisi tähtsatele kohtadele, tõotab kasulikke reise ja esinemisi suurte auditooriumide ees.

Noorematele ja vallalistele on november hea kuu abiellumiseks.

Aasta viimane kuu toob Sõnnile tumedamaid pilvi, mis seotud pankade ja maksuametiga, kuid pole välistatud, et see on laste või lähedaste probleem, kus temal on aitaja roll.

KAKSIKUD 21.05-20.06.

Uus aasta pakub palju häid väljakutseid. Need võiks vastu võtta! Eriti sellised, mis tehakse veebruaris, ja kui need mööda lasta, siis veel ka aprillis. Nendel kuudel oleks kasulik palju suhelda, liikuda inimeste seas ja olla muidu seltskondlik.

Jaanuari esimene pool kuni 15. kuupäevani ei ole hea aeg. Siis annavad ilmselt tunda möödunud aastalõpu pinged.

Kaksikuid iseloomustab sel ajal muutlik meeleolu ja ärrituvus. Ta tunneb, et temalt
oodatakse rohkem, kui ta suudab endast sel ajal anda. Tal on soovitatav võtta ette vähemalt nädalane talvepuhkus ja suusamatk, kui ilm lubab.

Alates kahekümnendast kuupäevast taastub energia, tuleb juurde enesekindlust ja kontsentreeritust, mis aitab saada selgema arusaama
enda ümber kujunenud olukorrast.

Veebruaris on palju häid ettepanekuid ja uusi võimalusi, sealhulgas ka pikemateks sõitudeks.

Märtsis tuleb tähelepanelikult suhtuda tööasjadesse ja püüda ettetulevad probleemid lahendada kohe, mitte lükata neid tulevikku - see teeks asjad veelgi keerulisemaks.

Olukord sunnib tegema konkreetseid otsuseid - see pole Kaksikutele kui intellektuaalse märgi esindajale omane, kuid venitamine tooks kaasa konflikte ja pingeid nii töökaaslaste kui lähedaste ja sõpradega, eriti ajavahemikus
19.-25. märtsini.

Aprill toob endaga värskeid kevadisi tuuli ja lahedama olemise. See teeb Kaksikud avatumaks ja usaldavamaks.

Aprillikuu annab vägagi palju võimalusi, kuid kõik sõltub Kaksikute enda aktiivsusest ja algatusvõimest.

Võib kohtuda kõrgetel kohtadel olevate inimestega ja koguni mõne maailmakuulsusega.

Tähelepanu: 26., 27. ja 28. aprillil on koduste tülide või lihtsalt külmetumise ja tervise halvenemise oht!

Mais oleks hea pühenduda kodustele toimetustele ja lähedastele inimestele, seda enam et avalikel asjaajamistel on siis takistusi. Ka suuremaid oste ei tasuks mais ette võtta, kuna hiljem selgub, et asi ei väärinud seda raha. Pärast 21. maid tulevad head sõnumid, mis lubavad reisile minna või lihtsalt lõbusasse seltskonda sattuda.

Juunis, kui Kaksikud peavad oma sünnipäeva, kingib päike neile rohkem energiat ja enesekindlust, mida lähebki väga vaja.

Mõned Kaksikud jäävad jänni töö või asjaajamistega, mille kohta nad varem lubaduse olid andnud. Kõik ootavad neilt midagi, see pingestab Kaksikute elu, lisaks veel arusaamatused rahaasjade, maksude ja ülemusega. Peab tegutsema mitmel rindel, et ettevõtmistega jaanipäevaks ühele poole saada.

Juulis tuleb rohkem tegemist isiklike asjadega, ka on suur soov ja vajadus puhata. Ta võtab nüüd ette lühemaid reise sugulaste ja sõprade juurde.

Kuu keskpaik 10.-17. juulini toob tutvuse, mis läheb südamesse ja millest võib kasvada pikaajaline sõprusside ning sellest omakorda augustis võib armastuski sündida. Vanematele inimestele, kes juulis puhkust veedavad, võib juuli tuua kohtumise inimesega, kellega minevikus on olnud mingi ühine lugu.

Augusti esimene nädal on Kaksikutele üldiselt halb aeg, tuleb õiendamist ja pingeid naabritega seoses korteri või elukohaga. Ka on näha liigseid rahalisi kulutusi.

September tõotab tulla kõige raskem kuu, see puudutab nii töökohta kui koduseid olusid, on oht kaotada kinnisvara, tervis võib halveneda.

Oktoobris olud paranevad, see toob tagasi emotsionaalse stabiilsuse. Kasvab entusiasm ja soov midagi korda saata. Kuu teisel poolel ongi selleks sotsiaalne vajadus. Avaneb ka suurepärane võimalus pikemaks reisiks. Kõik see kokku mõjub Kaksikute närvidele hästi.

Kahjuks tuleb november järjekordselt pingerohke, pannes ka tervise löögi alla.

Õnneks pakub aasta viimane kuu küllaga rõõmustavat, töö ja isiklikud huvid on kenasti ühitatud. Kaksikud satuvad tähelepanu keskpunkti. Nad kas peavad ise pulmi või osalevad teiste pulmas.

VÄHK 21.06.-22.07.

Vend Vähki ootavad ees suuremat sorti muutused, mida ta tunnetab ette. Siit tema sisemine rahutus, sest tulevik on ebamäärane.

Uue aasta esimesel kuul ei saa ega jõua ta veel korralikult tulevikule mõelda, kuna peab aktiivselt osalema seltskonnaelus, arvestama oma abikaasa või koalitsioonikaaslaste huvidega. Tihti satub ta meedia tähelepanu keskpunkti.

Kuna veebruar toob ümbritsevasse maailma palju muutusi, mis on rohkem segased kui selged, siis nakatab ka teda ennast mingi pisik, põhjustades kas kehalise haigestumise või hingelise segaduse. Mõlemad nõuavad voodirežiimi, tekib aeg elu üle järele mõelda.

Veebruaris väldib Vähk avalikke kontakte ja tõmbub tagasi kivi alla. Pikad sügavad meditatsioonid viivad teda lausa müstiliste tundeelamusteni ja nii mõnegi ennustusliku unenäo nägemiseni. Sellel kuul poleks paha kohtuda mõne päris ennustajaga, et saada kinnitust oma nägemustele ja neid paremini mõista. Kuu viimane nädal on hästi seltskondlik ja võimaldab tagasi tulla maapealsete asjade juurde.

Märts on aktiivsem, eriti intellektuaalses mõttes. Eelmise kuu sisemised läbielamised leiavad nüüd kirjandusliku väljundi - Vähist võib saada oma mõtete ja nägemuste propageerija. Kollektiivis on tema ümber palju ärevust, mida tekitavad kuuldused kaadrialastest muutustest.

Aprillis ei ole võimalust ega aega artikleid kirjutada või dispuute pidada, sest olud nõuavad konkreetseid tegusid. Tuleb rabada mitme eest, muidu võidakse koondada.

Mai tõotab tulla rõõmsam ja tuua lühikesi reise suvilasse. Suvilassesõidul pole välistatud kokkupuude misjonäri või muidu usklikuga, kelle Vähk sõidu ajal peale võtab.

Juunis satub Vähk tegelema mõnevõrra erialaväliste asjadega, sukeldub ühiskonnaelu probleemidesse, külastab sotsiaalhoolekandeasutusi ja abistab vaeseid. See viib lõpuks põhitöökohal kriitika alla sattumiseni, Vähk tunneb endale vastu töötamist. Juulis otsustab ta ise olla oma saatuse peremees ja võtab eluohjad enda kätte, näidates üles suurt organiseerimistalenti oma hoiuste päästmisel. Kuu lõpp toob talle materiaalset kasu.

Augustis on rahaasjad samuti peatähelepanu all. Tuleb edukaid ärilisi tehinguid, investeeringuid, kinnisvara ostu või müüki - Vähk kindlustab oma tagalat, tundes ilmselt ette raskemate aegade tulekut septembris. Tuleb uus ülemus ja lahkhelid töökollektiivis on suured, pole välistatud töölt lahkumine.

Kogu oktoobri vältel pühendab Vähk ennast kodule ja laste aitamisele.

Novembris on ühiseid ettevõtmisi abikaasaga, äriplaanide tegemist ja sponsorite otsinguid, kes toetaksid perefirmat. Noored vallalised Vähid võivad leida sellel kuul elukaaslase või võita loteriil.

Aasta lõpus valdab Vähki rahu, sest ta on suutnud endale ja perele majandusliku kindlustatuse tagada.

LÕVI 23.07.-22.08.

Lõvidel on algamas uus kuueaastane elutsükkel. Juba aasta esimest kuud alustavad nad uues töökohas - enamikul Lõvidel on sellal muutusi tööalases tegevuses.

Veebruar toob aktiivse seltskonnaelu: sõidud, esinemised, uued tutvused ja õnn suhetes vastassooga.

Veebruari esimesel nädalal tuleb aga olla väga ettevaatlik, kuna on traumade või mõnede kummalist laadi juhtumiste oht. Siiski on see kuu suuremalt jaolt soodne plaanide avalikustamiseks - siis saab kiiresti selgeks, kes on poolt ja kes vastu.

Paraku selgub märtsis, et mõned Lõvi poolt hääletanud on läinud üle vastasleeri ja töötavad talle salaja vastu. Märts toob päevavalgele nii mõnegi saladuse ja Lõvid elavad üle pettumusi. Pole välistatud haigestumine, ehkki see võib tabada ka nende lähedasi, lapsi näiteks.

Õnneks saab Lõvi aprillis taas oma positsioone kindlustada. Tööl on toimunud talle kasulikud kaadrialased muutused. Tähtsatele kohtadele on tulnud usaldatavad inimesed. Sel ajal tulevad kasuks pikemad reisid ja kontaktid välismaalastega.

Mais saavutab Lõvi ametialases tegevuses aasta esimese poole tipptaseme, nüüd on võimalus jagada käske kas või igasse ilmakaarde.

Häid soove ja ettepanekuid tuleb nagu küllusesarvest, kuid tähtis on, et Lõvi neid ka kuulda võtaks. Kui ta teiste nõuandeid millekski ei pea, võib juunis toetusest hoopis ilma jääda.

Juuni ootamatud sündmused nõuavad kiiret reageerimist, meeskonna abi on hädavajalik. Autosõit ja tehnika nõuavad sellel kuul hoolsust ja reeglitest kinni pidamist, eriti 5.-12. kuupäevani, mil on traumaoht. Juuni teine pool on palju parem.

Juulis oleks õigem omaette olla, puhata, pühenduda perele, lastele ja hobidele. See tagab, et puhanud Lõvid pakatavad augustis eluenergiast, mis teeb nad vastassoole atraktiivseks.

August on Lõvile hea aeg, on võimalus leida endale sõber või sõbratar. Vanemad inimesed võiksid sellel kuul reisile minna.

Augusti lõpust kuni 23. septembrini, sügise alguseni, saab olema väga raske ja stressirohke periood, põhiliselt tööalaselt, kuid on ka oht raha kaotada. Ülepinge halvendab tervist. Alles viimane nädal on rahulikum - midagi on korda saadud, seetõttu kujuneb oktoober aasta teise poole parimaks kuuks.

Oktoober ongi nagu vaikus pärast tormi. Meel on rõõmus juba ainuüksi sellepärast, et on terveks jäädud.

Oktoobri lõpus ja novembris tuleb pereliikmetele rohkem tähelepanu osutada. Lõvi ise tunneb lähedaste ja sugulaste toetust, lausa armastustki. Mõned, eriti vanemad inimesed, tegelevad novembris oma korteriolude parandamisega.

Alates 23. novembrist ja terve detsembri kuni aasta lõpuni on Lõvidel sotsiaalselt aktiivne aeg. Neil on palju loomeenergiat ja suurenenud huvi vastassoo vastu. Lõvi naistel on sel ajal suur võimalus lapseootele jääda. Mõned meessoost Lõvid hakkavad misjonäriks, räägivad oma ilmutustest või propageerivad new age'i elulaadi.

NEITSI23.08.-22.09.

Võrreldes läinud aastaga, kus talle sai osaks palju üllatavat, on 2009. aasta rutiinsem, tuleb tegelda igapäeva- ja töökohustuste hoolika täitmisega. On suurem vajadus pöörata tähelepanu oma tervisele, sest varitseb oht end tööga üle pingutada.

Vaatamata jaanuarikuisele šampanjaklaaside sagedasele kokkulöömisele, jääb Neitsi kaineks ja suhtleb seltskonnaski nii, nagu viibiks ta töökabinetis, otsekui tunneks ette, et aega on jäänud vähe.

Tõesti, veebruaris töövõime väheneb tervise halvenemise tõttu, mitmed head algatused tuleb lükata kuu lõppu või märtsi algusse.

Kevade esimene kuu saab olema väga intensiivne inimsuhete poolest, peale töökohustuste täitmise tuleb lahendada lähedaste inimeste või töökaaslaste ette kerkinud raskusi.

Selline pikkade tööpäevadega elu kestab kuni aprilli keskpaigani, edasi läheb rahulikumaks. Raha Neitsi pangas on alles ja pank ise ellu jäänud. Nüüd on ka palk alluvatele tagatud.

25. aprillil, kui Kuu ja Päike armastusjumal Veenuse märgis kokku saavad, ärkab Neitsis enneolematult soe tunne, mis soojendab südant mai lõpuni ja täidab hinge elurõõmuga.

Juunisündmused on sedavõrd ootamatud, et armunud Neitsid ehmuvad kaineks. Taas tõmbavad endale tähelepanu töökohas toimuvad sündmused. Vajalikuks osutub uus tulevikuvisioon. Võimalik, et mõnigi alluv tuleb jäädavalt puhkusele vormistada või koondada. Õnneks on Neitsil selleks puhuks häid nõuandjaid. Juunis on ka kohtumisi väga kõrgetel kohtadel olevate inimestega.

Suvepuhkus juulis on siiski täiesti võimalik. Siis pühendab Neitsi end mitte ainult perele, vaid soovib suhelda ka sõpradega, kelle arvamusi ja nõuandeid ta vajalikuks peab, arvestades ühiskonnas toimunud muutusi. Neitsi näeb ette augustis ja septembris saabuvaid suuri majanduslikke raskusi ja soovib neid mõnevõrra ennetada.

Sügise esimene kuu toob võitluse positsioonide säilitamise eest. Neitsid võtavad siis kartmatult enda kanda suuremaid kohustusi.

Oktoobris saavutavad nad rahaküsimustes küllaldase selguse ja korrastavad oma raamatupidamist. Kuu lõpus aitavad Neitsid lapsi ja noori sugulasi elujärje peale upitada.

Aasta kaks viimast kuud toovad läbirääkimisi ühiskondlike organisatsioonidega, Neitsi kogub palju informatsiooni ja leiab sponsoreid. See kõik annab kindlama aluse edaspidiseks tegutsemiseks. Aasta lõpus on tema kätte laekunud üsna ebatavalist ja salajast informatsiooni.

KAALUD 23.09.-22.10.

Kaalud on ühed 2009. aasta lemmikud - kõikvõimalikke kinke sajab nagu küllusesarvest. Eelkõige puudutab see armuasju - neid ootab ees suur armastus, mis saabub koos kevadega ja aasta teisel poolel oktoobris või detsembris viib pulmadeni. Võimalik on ka lapseootele jäämine.

Aasta pakub just südameasjadega seotud elu avardumist ja pere juurdekasvu võimalust. Tööasjad valmistavad kahjuks rohkem muret, ehkki ka seal toetajatest ja abipakkujatest puudust ei ole.

Jaanuar, mida valitseb veel eelmise aasta raske atmosfäär, toob Kaaludele koduseid muresid, melanhooliat, nii enda tervise halvenemist kui ka lähedaste terviseprobleeme - võimalik, et nende eest on vaja hoolitseda. Tuleb hoiduda külmetumast ja vältida viirusi.

Veebruaris, kui uus looma-aasta on end täielikult sisse seadnud, tunnevad Kaalud endas ärkavat uut energiat ja tajuvad ka nähtamatute jõudude tuge. Samal ajal on maailmas palju äraarvamatut ja ettenägematut.

Märtsis on kasulik olla ettevaatlik, sest tulemas on palju ettepanekuid, kuid ka nõudmisi. Selge on see, et muutusi teha tuleb. Aga kuidas? Ka siin on tuge nähtamatutest abilistest. Näiteks võiks küsida nõu taro kaartidelt, eriti märtsi 21., 22. ja 23. päeval, kus valitsevad vägagi müstilised aspektid. Õhuelemendi märgina on Kaaludel avarust mõista, et universumis pole midagi võimatut. Tuleb vaid pilk tähtede poole pöörata ja küsimus esitada.

Aprill tuleb kergem, sest eelmise kuu kaalumised on ühele poole kaalutud ja koostöö uue koalitsiooni, äripartneri või elukaaslasega võib alata.

Mais on Kaalud täis entusiasmi, et midagi tõsiselt ära teha, paljuski see õnnestub. Igal juhul paistavad nad silma aktiivsuse ja organiseerimisvõime poolest. Kuu lõpp viib nad reisile.

Reise tuleb ka juunis, suhtlemisraadius avardub. Kaalud on vaimselt heas vormis, see annab neile liidripositsiooni uute mõtete ja teemade esitamisel. Taas üles kerkinud vanad probleemid saavad uutmoodi lahenduse.

Enne 19. juulit pole mõtet puhkusele minna, sest töökohas on oodata ettearvamatuid sündmusi ja muutusi, milles mitteosalemine tooks teatavaid kaotusi.

19. juulist kuni 19. augustini on päris hea aeg puhkusele minna: soodne laevareisiks, kaugemal elavate sõprade külastamiseks ja energia kogumiseks, et pidada vastu järgmise kuu raskustele.

20. augustist kuni 18. septembrini on aasta raskeim aeg. See ilmneb suhetes lähedastega, kuid on ka ebakindlust tööl ning üldine emotsionaalne vaakum. Mingi osa sellest on põhjustatud maailmas toimuvast, millele Kaalud tundliku natuurina kaasa elavad. Sobiks rahulikum elulaad ja töö iseendaga.

Alles 28. septembrist alates tunnevad Kaalud, et nende energiavarud on taastunud. Septembri viimastel päevadel on oodata üllatava iseloomuga kontakte, mis elavdavad Kaalude sisemist elu ja täidavad neid taas entusiasmiga. Sünnib uus sõprussuhe, jälle ärkab armastus, mis puhub tuule tiibadesse ja annab võimaluse taas maailma läbi värviliste prillide näha. Rõõmsat aega jätkub vähemalt 18. oktoobrini.

Novembris tuleb tegelda konkreetsemate, praktiliste asjadega, ka rahaküsimustega. On nii endale kui lähedastele ilusate rõivaste ostmist - see kõik võib olla ettevalmistus aasta viimase kuu õnnelikeks sündmusteks.

SKORPION 23.10.-22.11.

Skorpionil tekib vajadus muuta oma elulaadi. Selle teostamiseks peab ta vajalikuks vahetada elukohta. Vana elukoha ümbrus talle enam ei meeldi, miski on hakanud teda seal häirima.

Jaanuaris, kui tuleb palju seltskondlikku läbikäimist, osalemist uue aasta pidustustel, külaskäike sõprade poole, või vastupidi, kuuleb ta palju huvitavat selle teda huvitava küsimuse kohta. Ja üldse talle lausa sajab sel ajal peale igasugust informatsiooni, mis toidab tema sisemist soovi muutuste järele. Oma osa selles on ka maailmas toimuval.

Skorpion, kellel on eriti hästi arenenud ohuinstinkt, tajub, et vanaviisi edasi elades kukub ta peagi auku. Selle vältimiseks tahab ta nüüd midagi ette võtta.

30. ja 31. jaanuar ning veebruari esimene nädal toovad tülisid lähedastega, kuna Skorpion kipub olema teiste suhtes väga nõudlik. Võimalik on ka mure lapse tervise pärast.

Juba 9. veebruarist saab alguse soodne periood, 12. ja 13. kuupäev äratavad üles ammu uinunud armastuse, mis kuu lõpus muutub päris kuumaks.

Märtsis on Skorpionid juba üsna heas vormis ja näitavad üles organiseerimisannet nii tööl kui isikliku elu parandamise osas. Ometi on sellel kuul vaja olla ettevaatlik allkirjadega, dokumentide vormistamisega ja suuremate summade väljaandmisega. On arusaamatuste oht, eriti 19.-23. märtsini.

Pingeline aeg, mis annab tunda eriti töökohas, jätkub aprillis, Skorpionidele langeb suurendatud töökoormus. Alles alates 24. aprillist läheb elu rahulikumaks ja Skorpionile saab osaks palju meeldivat vastassoo esindajate tähelepanu.

Meeldiv periood kestab kuni 12. maini ja jääb ilmselt meelde aasta ilusaima ajana.

Mai teine pool toob juurde kohustusi ja rahmeldamist, sel ajal pole soovitatav uusi ettevõtmisi alustada, pigem tuleks püüda vanad asjad lõpule viia.

Juuni esimene pool pole üldse hea, Skorpionid kogevad vastutöötamist. Ka on nad ise sel ajal riiakad ja liiga nõudlikud teiste suhtes, luues liigseid pingeid ka suhetes lähedastega. 14. juunist kuni kuu lõpuni suhted paranevad, kordub isegi midagi mai alguses kogetud õnnetundest.

Juuli kujuneb Skorpionile puhkusekuuks ja üldse igas mõttes õnnestunuks. On lühemaid reise ja kohtumisi sugulastega, samuti leiab ta nüüd aega üles otsida vanad sõbrad. Aktiivne mõtete vahetamine toob kätte palju huvitavat infot, lastes Skorpionil õigemas valguses näha nii ennast kui oma kohta ning võimalusi praeguses ajas. Saab selgemaks eesmärk, mille poole edasi liikuda, kuidas oma tulevikku kindlustada.

Augustis alustab Skorpion mõtete realiseerimist.

September kujuneb paraku keerulisemaks, toob taas pingeid kollektiiviga suhtlemisel, toimuvad tema poolt mitte soovitud muutused töökohas. Lisanduvad ebameeldivused isiklikus elus. Keegi lähedastest, kas lapsed või vanemad, vajavad hädasti tema abi. See kõik on talle raske, kuna ta ise pole just heas vormis. Alles kuu viimane nädal näitab rahunemise märke.

Oktoobris püüab Skorpion elada vaiksemalt ja tõmbub aktiivsest sotsiaalsest elust mõnevõrra tagasi. See on ka õige, muidu võiks ta haigestuda, kuna organism on nõrgenenud. On sobiv aeg individuaalseks tegutsemiseks või vanade pooleliolevate asjade lõpetamiseks.

Novembris on enesetunne parem ja energiat rohkem, see võimaldab tasa teha kõik, mis eelmisel kuul pooleli jäi. Ent kalduvus kiirustada võib tuua trauma, oht on suurem 4.-5. novembril.

Aasta viimane kuu toob palju rõõmustavat: tööl saab osaks tunnustus, jagatakse preemiaid, õnnestuvad kinnisvaratehingud, kaasnevad rahalised võidud. Noortele ja vallalistele pakub see kuu põnevaid armuseiklusi. Lõbusat vana aasta lõppu!

AMBUR 23.11.-21.12.

On tulemas väga huvitav aasta, mis jätab tugeva jälje tema saatusesse. Kõik, mis teda huvitab või talle vajalik on, saab Ambur kätte lähiümbrusest. Ta loob sõprussidemeid endast targemate inimestega.

Noored ja vallalised, kes siiani on otsinud elukaaslast, selle nüüd ka leiavad, kusjuures võimalusi tuleb palju - see viib nad kevadel mitmesse armuseiklusse. Juunis on vaja otsustada, kes on õige.

Jaanuaris pole enesetunne veel kõige parem, tuleb kodus istuda ja tulevikuplaane teha. Seltskonnast küll puudust ei ole, kuid veel ei ole sisemist impulssi ega selgust, kus ja kuidas alustada. Palju tuleb arutamist eluolu üle nii peres kui sugulaste ringis. Tuleks üle vaadata rahalised säästud ja tegelda majapidamisküsimustega.

Alates 21. jaanuarist hakkab tuult tiibadesse tulema ja veebruaris Ambur juba lendab. Ettevõtmisi on mitmel rindel - võrgud on välja visatud! Veebruaris saab Ambur oma plaanidele toetajaid ja isegi sponsori. Keegi Amburitest aga leiab sel ajal selle õige, suhe areneb kiiresti tuliseks armastuseks.

Märts toob mõningaid tagasilööke, kriitikat kolleegidelt või sõpradelt, konkreetsuse nõudmise sponsoritelt. Mingil määral tuleb teha plaanidesse muutusi, kuid õnneks on need vaid detailid. See, mis eelmisel kuul rohkelt jagunud inspiratsiooni ajel nüüd kätte jõuab, osutub enamalt jaolt õigeks.

Kevade algul, märtsi lõpus ja aprillis, on soodne aeg börsile minna, läbi viia suuremaid finantstehinguid ja paigutada raha uutesse projektidesse.

Aprill võib osutuda aasta parimaks kuuks, kus Amburid tunnevad end tõesti Jupiteri soosingus olevat. Naistele toob see palju õnne armastuses, ka võimaluse jääda lapseootele. Vanadele meestele tähendab see varanduse kasvamise
ootele jäämist.

Mai toob uusi tutvusi, inimesi, kes on kuulnud Amburi suurtest saavutustest ja soovivad pakkuda osalust. Ettevaatust! Parem mitte midagi enam muuta, vaid kindlustada seda, mis on juba kätte tulnud.

11.-17. maini on oht haigestuda või ilmnevad lihtsalt esimesed kevadväsimuse märgid. Sellal ei tohiks tähtsaid otsuseid vastu võtta.

24. maist saab alguse uus aktiivsem suhtlemisaeg, mis kestab 25. juunini. Tuleb kohtumisi kõrgetel kohtadel olevate inimestega, läbirääkimiste edukus sõltub paljuski Amburi diplomaatilistest oskustest ja võimetest.

Kalduvus kiirustada ja laialivalguv olla toob avariiohu, eriti tähelepanelik tuleks selles osas olla 4.-10. juunini.

Neile Amburitele, kes talve lõpul ja kevade algul olid uppumas paksu armastusse, pakub juuni head võimalust kooselu ametlikult vormistada. Pulmareisile oleks siiski soodsam minna alates 18. juulist, sest juuli esimene pool on reisideks halb aeg. On oodata igapäevaellu ja olmesse takerdumist, arusaamatusi maamaksude ja energiaküsimustega. Kõik paberid kipuvad kuhugi kaduma.

Ajavahemik 18. juulist kuni 19. augustini on päris hea, eriti reisimiseks, puhkuse saab ühitada äriasjade ajamisega.

20. augustist kuni 22. septembrini on aasta kõige pingelisem ja konfliktsem aeg, seda just töökohas. Mõnes mõttes on see seotud maailmas tervikuna halvenenud olukorraga. Amburid peavad kõik sisemised jõuvarud kokku võtma, et säilitada tööl rahu, autoriteet ja positsioon. Mõne jaoks
nende hulgast pole välistatud töökohalt lahkumine.

Oktoober tuleb kindlasti rahulikum. Kui oled töölt vaba, siis on ka probleeme vähem! Millegagi peab otsast alustama. Üldiselt on see hea kuu uute ettevõtmistega peale hakkamiseks, Ambur leiab palju toetajaid.

Oktoober on eriti õnnelik isiklikus elus.

Novembris võib Ambur aktiivse suhtlemise ja liikumisega põhjustada armukadedust. See kuu ei ole edukas, on rahakaotuse oht.

Detsembris ilmutavad Amburid head organiseerimisannet ja suudavad tasa teha seisakud ning kaotused, mis olude sunnil neile suve lõpus ja sügise alguses osaks said. Tuleb tagasi kevadine enesekindlus. Aasta lõpul puistavad nad oma sõbrad üle kallite kingitustega.

KALJUKITS 22.12.-20.01.

Kaljukits hakkab uuel aastal hoolikalt tegelema oma positsiooni kindlustamisega, olgu see ametitool või isiklik vara. Juba aasta esimestel kuudel loeb ta säästud üle ja mõtleb hoolega, kuhu need paigutada, et ka tulu tuleks. Ta vaatab kainelt tulevikku ja esitab alluvatele oma nägemuse aasta majanduslikest võimalustest.

Jaanuaris on talle omane suur aktiivsus, aga vähene enesekontroll: iga vastuseis kutsub esile emotsionaalse ebastabiilsuse ja raevu, andes tunnistust sisemisest ebakindlusest. Siit ka kärsitus kiiresti midagi ette võtta, et positsiooni kindlustada ja läinud aastal alustatud ehituslikud ettevõtmised lõpetada.

Veebruaris pensionisambad kukuvad ja ehitussambad kõiguvad. Rahapaigutuste ja suuremate projektide käikulaskmisega peaks viivitama
8. veebruarini.

Alates 9. veebruarist hakkab kõik minema hoogsamalt, kuu lõpus tunneb Kaljukits ennast kindlamalt.

Märtsis tuleks sama tempoga jätkata, sest selle kuu esimene pool on veel soodne. Peamine - mitte takerduda pisiasjadesse!

Alates 19. märtsist läheb elu raskemaks, see aeg kestab 12. aprillini. Tööasjades tuleb seisakuid, mis on tingitud välistest oludest, näiteks alluvate möödalaskmistest.

Ka kodused asjad nõuavad suuremat tähelepanu. Riigi muutunud seadused võivad nõuda kinnisvara ülevaatamist, on vaja teha uusi rendilepinguid. Kinnisvara osas tuleb midagi ära otsustada. Soodne aeg selleks saab olema aprilli teine pool, siis võib läbi viia ka suuremaid finantsoperatsioone.

Aprilli lõpu ärilised õnnestumised suurendavad optimismi, mais on Kaljukitsed täis loomeenergiat. Nüüd õnnestuvad hästi avalikud esinemised ja artiklite kirjutamine, rohkem on fantaasiat tulevikuplaanide tegemiseks. Ilmselt tuleb lühemaid reise, see võimaldab tärkavat kevadloodust nautida. Tuleb uusi tutvusi vastassooga, Kaljukitsed kuulevad palju komplimente.

20. maist alates on Kaljukitse elus tõsisemaid noote, komplimentide asemel on kuulda kriitikat. Kevade alguse kõrgendatud meeleolus on midagi kahe silma vahele jäänud, avalikkus tuletab seda nüüd neile meelde. Juuni esimene pool toob vaidlusi ja tülisid. Nüüd tuleb hoolikalt täita ametialaseid kohustusi nii enda kui teiste eest. Sellal ei tohiks alustada uute ettevõtmistega.

Alates 15. juunist kuni kuu lõpuni saab olema lahedam. On tunda lähedaste inimeste, sõprade ja ka kollektiivi tugevamat toetust, mistõttu juulis võib juba rahulikuma südamega pere keskel puhkust veeta. Noortele ja vallalistele on see hea kuu abiellumiseks inimesega, kellega nad tutvusid aprillis-mais.

Augustis tuleks olla ettevaatlik avalikkuse ees sõnu valides, sest on võimalus valesti mõistetud saada. Ettevõtmised takerduvad, kergesti tuleb tülisid. Pole välistatud juristiga nõu pidamise vajadus. Alles kuu viimane nädal on soodne julgemateks ettevõtmisteks.

Septembrist kujuneb kogu aasta kõige aktiivsem ja võitlusrohkem kuu, tuleb kaitsta oma vaateid ja säilitada ka töökoht. Mõningased kaotused - lahkuminekud töökaaslastest või sõpradest - on vist paratamatud. Kui kuu lõpus töökoht alles on, siis järgmistel kuudel läheb juba paremini tänu autoriteedi tõusule.

Septembri võitlused ja tormid toovad oktoobrisse ja novembrisse mõnevõrra kaootilise tunde, kuid oma seisukohtade pealejäämist peab Kaljukits ise suureks võiduks. Sellega tagas ta oma autoriteedi püsimise ja võib nüüd edasi minna. Tuleb luua uusi tutvusi, leida uusi inimesi koostööks, et ettevõtmist laiendada.

November toob palju rõõmustavat isiklikus elus, õnne suhetes vastassooga.

4. detsembrist algab vaiksem periood, põhjuseks võib olla haigestumine või lihtsalt väsimus. Jõuludeks energia ja hea enesetunne taastuvad.

VEEVALAJA 21.01.-19.02.

Just Veevalajat ootab ees kõige suurem muudatuste aasta. 5. jaanuaril liigub Jupiter Veevalaja märki ja kuulutab neile 6- või koguni 12aastase uue elutsükli algust.

Kohe ei peagi midagi juhtuma, midagi erilist ei pruugi ka toimuda, kuid sisemist lootusrikkust tunneb Veevalaja endas küll. Kuu lõpus alates 26. jaanuarist võib reisikohvri valmis panna, tolmu saabastelt pühkida ja ära lennata.

Kogu aasta on head suhted välismaaga. Nooremad saavad tööle reisibüroosse või lähevad giidikursustele, naised sõidavad külla teisest rahvusest sõbrale. Mehedki lähevad välismaale, tööd tegema. Igatahes suurem osa Veevalajaid tunneb juba aasta esimestel kuudel vajadust minna avaramatele väljadele.

Veebruari teisest poolest alates ja kogu märtsi jooksul tuleks ennast tööalaselt paika panna ja pakutavad ettepanekud vastu võtta. Vastasel juhul tuleb hakata võlgu elama.

Naistel läheb kooselu märtsis keeruliseks armukadeduse pärast. Juhul kui nad tööle ei asu, võivadki jääda rahalisse sõltuvusse oma välismaa mehest.

Aprill on emotsionaalselt ülesköetud, seda põhjustavad uued tutvused, uus keskkond ja hulk uusi mõtteid. 25. aprillist jääb kõik vaiksemaks.

Mai esimesel poolel mõtleb Veevalaja elukohaga seotud küsimustele ja pühendab end pereliikmetele. Noortel naistel on jälle pingeid rohkem, sest maigi toob jätkuvalt uusi meestutvusi.

Kuu teine pool on täis romantilisi seiklusi, mis annavad taas partnerile põhjust armukadeduseks.

Juunis on Veevalajal kõrge loomepotentsiaal, tugev elujõud ja organisaatorlikud võimed. On oodata tööalaseid saavutusi, sagenevad reisid ja põnevad kohtumised vastassooga, mis mõjub nagu hapnik leegile. On aasta esimese poole kõige huvitavam kuu!

Juulis tööd jätkub, kuid see muutub rutiinsemaks. Vabal ajal Veevalaja päevitab, lubab endale elumõnusid ja lõdvestust. Välismaailma suhtes on ta veidi ükskõikne, mistõttu võib kas partnerilt või töökaaslastelt kriitikat kuulda. Üldiselt teda praegu teiste arvamus ei huvita.

Kuu lõpul, ilmselt 26. juulil, sõidab ta ära või alustab uue suhtega. Veevalaja on jäänud kindlaks aasta alguses sündinud mõttele - ei mingeid piire, ainult edasi!

Vanadel inimestel on juulis aktuaalsed kinnisvaraga seotud ja tööalased väljavaated, samuti lastega seotud küsimused. Need jäävad päevakorda ka augustis. Lapsed vajavad materiaalset abi.

Noorte põhihuvi on augustis endiselt partnersuhe. Sünnib konkreetne otsus, kellega lõplikult kokku jääda. Mõnel tuleb seepärast kuu lõpus või septembris vana partneriga kohtusse minna.

September on suuremalt osalt ebameeldivuste kuu, on arveteklaarimist ja varanduse jagamist. Vanemad inimesed tegelevad oma laste kinnisvaraküsimustega. On rahaliste ja varaliste kaotuste oht.

Oktoober on parem, nüüd võib uuendustega jätkata. Vabadus on kätte võidetud!

Novembris tuleb uus töökoht või edutamine vanas kohas. Võimalik on kokkupuude filmi-, muusika- ja müstikamaailmaga.

Detsembris tuleb huvitavaid ettepanekuid osaleda põnevas projektis, mida toetavad rikkad inimesed.

Noortel naistel on armastuses jälle uus algus. Pea käib ringi ja tundub, et kõik on kui unenäos, sest Neptun liigub ikka veel Veevalajas.

KALAD 20.02-20.03.

Uuel aastal on nende jaoks varuks mõndagi üllatavat: osalemine huvitavates projektides, loteriivõit, ootamatu abieluettepanek või asumine uuele töökohale, mis on olnud kunagine salasoov.

Vaatamata teiste inimeste huvile koostöö vastu, ei peaks Kalad sinisilmselt kõiki lubadusi uskuma jääma, vaid enesekindluse huvides esitama ka omapoolsed nõudmised.

Igavaks seda aastat pidada ei saa. Sellele viitab juba jaanuar, kus tuleb palju suhelda ja kus uue aasta tähistamise üritustel saab edukalt ajada ka tööasju, soetada tutvusi eri organisatsioonide tippjuhtidega.

Veebruari esimene pool ei ole hea kindlate otsuste tegemiseks, sest jaanuari lõpust kuni 16. veebruarini sunnivad sündmused maailmas ja enda lähiümbruses plaanidesse korrektiive tegema. Tasub kuulata sisehäält ja otsustada selle järgi. Kaladele omane peen vaist ütleb alati õigemini kui pikaajaline pro et contra argumentide kaalumine.

Jaanuari lõpus ja veebruari alguses võib neile osaks saada mingi valgustatud seisundi läbielamine, 16. veebruari õhtust alates täituvad nad suure entusiasmiga. Eesmärk on nüüd selge! Veebruari keskel sündinud entusiasmi ja tegutsemisõhinat jätkub mai keskpaigani.

Kevade algus toob ametialase muutuse, mis annab rohkem võimu ja raha.

Juunis on elu vaiksem, perekonnale ning maamaja korrastamisele pühendatud. Jaanipäeval võtavad nad aasta esimese poole saavutused kokku ning jäävad rahule.

Juuli alguses teevad Kalad hulljulgeid plaane aasta teiseks pooleks. Mõni otsustab abielluda, üllatades oma lähiümbrust, mõni astub ebatavalise organisatsiooni liikmeks või osaleb aktiivselt ühiskondlikus liikumises. Terve juuli on nad emotsionaalselt aktiivses seisundis, alles kuu lõpus
väsivad ja võtavad tuurid maha.

Augustis peab uuesti tööle asuma ja hakkama lahendama konkreetseid ülesandeid. Tundub, et Kalad on sel ajal oma tööülesannetest vaimustatud ja suure huviga ametis, kuna näevad asjal mõtet. Ometi tuleb palju vaidlusi töökaaslaste ja sõpradega. On mõningast muretsemist pereliikmete tuleviku pärast.

Ka septembris on tööküsimused põhiline huviobjekt, kuid nüüd juba laiemalt, seepärast osalevad Kalad taas ühiskondlikus liikumises. Nad kujunevad nii töökollektiivis kui ühiskondlikes organisatsioonides võtmeisikuteks, kelle seisukohtadega arvestatakse. Mõnedele võib see maksta ka töökoha.

Naistel on sellal suur edu vastassoo hulgas. Naispoliitikutel on kasulik palju esineda, sest nad võidavad kiiresti auditooriumi poolehoiu.

Oktoober tuleb kuni 23. kuupäevani üsnagi raske, vaatamata võitudele septembris. Vastased on muutunud nähtamatuks, neid võib olla ka omade seas. Suurenenud on Kalade vastutus, tuleb tegelda paljude üksikasjadega - süsteem tuleb tööle saada! Ilmselt vajavad nad selleks juristide nõu, välistatud pole ka kohtus­käigud.

Maailmas toimunud muutuste taustal on Kaladel pigem võita kui kaotada, eriti nendel Kaladel, kes on end pühendanud üldinimlike eluväärtuste eest võitlemisele.

November-detsember on aasta teise poole parimad kuud. On saavutusi, mis parandavad Kalade enesetunnet, nende edaspidised võimalused sõltuvad sellest, ega nad oma võimu ja autoriteeti kuritarvita.

Loomaringi viimase märgina on Kaladele antud suurim eneseteostuse võimalus, mis väljendub enda jäägitus ära­andmises taevaste väärtuste nimel.

Kuna Kalad omavad kahte planetaarset valitsejat - Jupiteri ja Neptunit -, siis on nendes ühendatud nii kirikuõpetaja kui kohtunik.