KAAMERAGA MAAL: Lihatööstuse varjatud pool ehk kuidas hakkliha paki sisse saab

 (7)

Maaleht pääses videokaameraga Saaremaa Lihatööstuse ruumesse ja uuris, kuidas seakatku- ning lugematute nõuete ajastul toit poelettidele jõuab.

Lihatööstused on paigad, kuhu kõrvaline isik satub haruharva või üldse mitte. Ranged sissepääsu- ja hügieenireeglid hoiavad vorsti-, singi- ja muu lihakraami tootjad eraldatud ja äärmiselt puhtas keskkonnas.

Lihatööstuste köögipoolel nähtav on harjumatu vaatepilt, aga just selline kiires tempos ja hirmteravate nugade välkudes tehtav töö toob kauplustesse lihatooted.

„Kaameraga maal“ videoloo teises pooles saab vaadata kogu protsessi sellest, kuidas jahedast laoruumist jõuab liha paljude töötajate vilka töö tulemusena lõpuks hakklihana pakendisse ja sealt poelettidele vedamiseks valmistoodangulattu.

Telli nüüdsest veelgi mahukam ajakiri Maakodu ja võida eksootiline reis Malaisiasse ja Singapuri! Tellida saab siit

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare