Küttepuud on igati asjakohane teema, kui väljas paugub pakane. Arusaadavalt peab selle talve varu kuivi puid kuurist võtta olema, samas on aeg mõelda ettepoole järgmise ja ülejärgmise talve peale. Hea ahjuküte on korralikult kuivanud halud ja selleks kulub aasta, pigem kaks.

Minul on kombeks puid varuda kaks talve ette. Praegu kütan 2009 talvel langetatud puid. Vahepeal ei teinud paksu lume tõttu metsast üldse küttepuid, pealegi oli korralik tagavara olemas. Eelmise talve raiest saadud halud on nüüdseks pea aasta riidas kuivanud ja lähevad käiku järgmisel talvel.

Töömees langetab leppi kunagiselt talukarjamaalt, kuhu koos lepikuga ka kuused kasvasid. Järk-järgult on vahelt leppi vähemaks võetud, et kuuskedele ruumi ja valgust anda. Tõenäoliselt peab lepavõsa tulevasest kuusemetsast veel korra maha lõikama.

Päeval oli 13-14 kraadi külma ja see veel metsatööd ei sega, ainult ei tohi liiga kauaks paigal seisma ja passima jääda. Liikudes ja tööd tehes külm liiga ei tee. Ilmateade lubab järgmisteks päevadeks aina krõbedamat külma.