Eks see liinipostide ja traatide mahavõtmine oli kergenduseks, sest minu omanikuks olemise aegadel juhtus mitu korda elektrikatkestusi, kui kõrvalt metsast tormiga mõni puu traatidesse kukkus. Liini parandajad pidid siis masinatega läbi minu metsa juurdepääsuradasid rajama, millest just kõige meeldivam pilt järele ei jäänud. Nüüd võin end kergemalt tunda – tundmatud liinihooldajad enam mu metsa ei tule. Loomulikult ei maksnud Eesti Energia mulle liinialuse maa kasutamise eest ühtki senti.

Seega võivad mind kadestada paljud maa- ja metsaomanikud, kes endiselt liinialuse maa eest väärilist renti loodavad saada. Eriti häiriv on ju ka liinitrasside laiendamine ning sellega kaasnev puude raie omaniku maalt.

Paar aastat pärast liini mahavõtmist istutasin trassi keskossa ka kuusetaimi. Rohi kasvab seal lopsakalt, kogu aeg vaja hooldada. Mõnda kohta tekkis looduslik uuendus ise, veidi kaske ja kuuski, kuid madalamas osas oli ka pajupõõsaid, mida sealt mitu korda on maha võetud. Kõrval olevast keskealisest metsast pudeneb vahel mõni puuseeme ning loodan, et tasapisi katab noor mets kunagise elektriliini aluse maa (0,68 ha) tervenisti.