Loomulikult on mul eriti hea meel selle üle, et kaovad ära metsa läbivad liinid. Sama toimub ka põldudel. Leppisime kokku, et töid tehakse sügisel, kui põldudelt vili koristatud ja kui teisel kinnistul konnakotka pesitsusaeg möödas. Sellega seoses tuli välja, et näiteks elektriliinide haldaja pole teadlik metsaomaniku maale kehtestatud looduskaitselistest piirangutest. Sellest said nad teada alles minult, kui ütlesin, et kotkapesa kaitsetsoonis pole isegi mul liikumine teatud perioodil aastas lubatud, rääkimata siis liinimeeste töödest keset suve otse pesapuu kõrval. Teatasin keskkonnaametile ja Eesti Energia ametnik lubas ka seda teha ja kooskõlastuse saada. Loodan, et jõuame mõistlike lahendusteni, mis ei kahjusta ei põllukultuure ega kaitsealuste kotkaste elu.

Väike hirm tööde suhtes mul siiski on, sest riigiettevõtete kohustusliku hanke kaudu võivad tegelikeks töötegijateks saada ettearvamatud tegelased, kes ei pruugi maaomanikuga arvestada. Ennekõike puudutab see liinialuselt maalt postide äralohistamist ja liinile ligipääsemiseks kasvavast metsast läbisõitmist.

Viimane liinide hooldus tehti umbes 10-11 aastat tagasi ja praeguseks on liinide all muu võsa seas kasvamas päris ilusaid kaski ja kuuski. Kui liinitöölised on hoolikad ja kui enne töid saan neile oma soovid ära rääkida, siis on võimalik säilitada juba kasvavaid noori väärtuslikke metsapuid. Pärast jääb üle seal üks korralik noorendiku hooldus teha ja päris mitu hektarit metsamaad saab rahus sirguda.

Loodetavasti lõpeb mul veel sel aastal aeg, mil riigiettevõte ilma tasu maksmata käitus eramaal kui peremees.