Jalgrattasport ja suusatamine on alad, millega ka ise olen nooruses kokku puutunud ning vast seepärast pakub ka nüüd nende alade jälgimine mulle suuremat huvi kui ülejäänud.

Mis sa hing veel tahad, kui tipptasemel rattasport tuuakse mitmendat aastat järjest vaat et koduõuele kätte. Nii oli ka täna, kui Eesti ja mõnede naaberriikide ratturite seas võistles ka Vändrast võrsunud maailmaklassi rattur Tanel Kangert ja veel paljud teised siin Erich Perneri käe all treeninguid alustanud noored, kellest on nüüdseks saanud nimekad rattasportlased.


Trass läbis seekord ka mu sünnikodu maid, kuid pidasin õigemaks sättida end teepervele võistlust jälgima alevi piirile, kilomeeter enne finišit. Sellest ka paar pilti. Ühel fotol on liidrite grupp motosaatjatega ning nendest tagapoolt suurem jälitajate grupp, kus pedaalisid ka Jaan Kirsipuu, Silver Schults, Sigvard Kukk ning Tanel Kangert. Teisel pildil on jälitajate grupi pea lähemalt.

Ma ei hakka võistlusprotokolli oma lookese juurde otsima, selle leiavad asjahuvilised spordiportaalidest ise. Vändra võistlus on vaid üks etapp suurest Eesti Rahva Velotuuri sarjast. Tanel Kangert lõpetas jälitajate grupis. Ma arvan, et kuna Tanelil on praegu pärast kolmenädalast ränkrasket Itaalia velotuuri Eesti kodus perega olemise ja taastumise aeg, siis polnud tal ilmselt eesmärgiks ülemäära pingutada, pigem võttis 65-kilomeetrist sõitu treeningu eest. Ees ootab juulikuus mitmenädalane Tour de France.

Pärast jaanipäeva on siinsetel teedel tulemas veel eesti meistrivõistlused jalgrattasõidus. On jälle, mida vaadata, eriti veel siis, kui tööandja lubab ka Astana profitiimi kuuluvaid eestlasi (Kanget, Taaramäe) osalema.