Meie vallast voolab läbi Pärnu jõgi ja mõned väiksemad lisajõed, on üks keskmine, madala vee ja mudase põhjaga järv, lähikonnas üks ilus rabajärv ja arvukalt laukaid. Inimtekkelistest veekogudest leidub metsade vahele kaevatud tuletõrjetiike ja mõned mahajäetud karjäärid.

Karjäärid on omamoodi huvitavad veekogud, mis on kohati taimestikku täis kasvanud, osaliselt vaba veega. Seal käib elu - roostikus pesitsevad veelinnud, vee kohal lendavad kiilid ja hästi tunnevad end mitut liiki konnad. Vaikselt liikudes leiab alati midagi kõrvale kuulamiseks ja silmale vaatamiseks.

Soostuma hakkavates karjääriosades kasvab koldasid ja rabataimestikule omaseid liike, liivastel nõlvadel leesikat. Madalatest põõsastest on erilisemad hundipaju ja hanepaju. Tõeline taime- ja õiterohkus algab juunist ja kestab sügiseni. Karjääri pärliteks on mitmed orhideeliigid. On hea, et väärtusliku taimestikuga karjääriosa võeti hiljuti looduskaitse alla ning matkajate peatuskoht koos lõkkeplatsiga rajati hoopis karjääri lagedasse serva, kust pääseb ka vette suplema.

Viimasel karjäärikäigul kostis roostikust vahetpidamata jorinat ja prääksumist. Õhus tiirutas üks loorkull. Kui olin veekogule poolringi peale teinud, märkasin vastaskaldal üht sõtkaperet - pooled linnud kaldal, „pooled“ vees.