Metsas, vanas taluõues käis koristustöö. Keldri sisemusse oli korstna ja pliidi ladumise käigus kogunenud hunnik tellisetükke ja muud klibu. Kraavivalli teel aga haigutas suur auk otse rattajäljes, kuhu see kraam väga hästi täiteks sobis. Tuli lihtsalt labidaga tööd teha ja kärutada.

Ehitustööd on mõneks ajaks vaibunud ja lauavirn vajas korrastamist. Kui kord uut silda tegema hakkame, siis saab sealt jälle vajalikku kraami välja tirida.

Külamees käis saega ja rookis mõned noored kuused metsarajalt välja. Novembrilõpu lumi vajutas need külili ja üles nad enam ei tõusnud. Parajad aialatid sai noortest tüvedest.

Jätkasin niitmist. Tegin põllu ja kraavi vahelise riba pikast rohust puhtaks, et kokkutulekule sõitjad oma autod sinna ära mahutada saaksid. Koristasin veidi ka jõekäärus suurte puude alla varisenud oksi ja niitsin sealtki kõrge rohu maha. Peagi kasvab uus asemele.

Kraaviserval, otse jõe kaldal, kasvab kassisaba, pika sinise õisikuga õrn taim. Mulle tuletab kassisaba nimetus kohe meelde siiami tõugu kassi sabaotsa, mis ei seisa sirgelt püsti, vaid kooldub alati mingi nurga all. Kassisaba-taime õisik kipub oma raskuse all samamoodi allapoole kaldu hoidma.