Minu maade naabruses käib samuti metsaraie ja samal ajal ka kokkuvedu tee äärde. Pinnasetee on mitut jälge sõites nii siledaks lihvitud, et töömehed pääsevad sõiduautodega otse langi äärde välja. Mõni nädal varem oleks sellest vaid unistada võinud.

Pean lugu neist omanikest, kes metsaraieks sobivat aega valivad, et loodusele võimalikult vähem kahju tekiks. Tean, et praegu on hinnalise okaspuupalgi väljatoomisega kiire, sest pühad lähenevad ja palgihinnad uuel aastal mitme euro võrra tihult langemas. Paberipuidu ning kütte nõudlus on kesine, hinnad müüjale kehvad. Seepärast tuuaksegi esmajärjekorras palk metsast välja.

Jääb loota, et korralikult külmunud tee nädala teises pooles prognoositud nullilähedastele kraadidele vastu peab ja uus külm jälle peale tuleb. Metsatööd kestavad.

Oma metsas ma sel talvel suuremat sorti raiet teha ei plaani, loodan vaid ühe küttepuudeks mineva hall-lepikuga jätkata, mis eelmisel talvel pooleli jäi. Naabrimees lohistas sinna viival rajal aegsasti rohu maha ja sõitis jäljed sisse, et maapind läbi külmuks.