Tip-top kuuseistikud olid valmis toodud ja metsaalusesse märga lompi koos kottidega ootele pandud. Olin sinna ka eelmisel kevadel ja suvel paaril korral sattunud, kui linnuvaatlusi tegemas käisin. Siis mõtlesin, et vaevalt küll haava enamusega lageraie järel raiesmikule midagi istutama hakatakse, kuid valesti mõtlesin. Ikkagi kuuske pannakse. Riigimetsas pole kombeks raiesmikke loodusliku uuenemise sildi all lehtpuuvõssa kasvada lasta ja istutatakse jätkuvalt hinnalisemaid puuliike, mis teeb metsandusele au. Oleks vaid see nii ka kõigis erametsades.

Sel kevadel alustati metsaistutust varem kui eelnenud aastatel. Maa on selleks juba igati sobiv ning kui juhtub pikem kuiv periood järgnema, võib hilisematel alustajatel olla kõrgematel maadel muresid taimede kasvama hakkamisega.

Ega ka minu jaoks pole varane metsaistutamine tundmatu. Mäletan, et 2002.aasta 10.aprillil alustasin oma kodumetsa karjamaal seda tööd. Ka siis olid ilmad soojad ja maa sula. Järgnevatel päevadel jätkasime istutamist raiesmikul ning mäletatavasti sai tookord mulda 4000 kuuseistikut. Praeguseks on seal väga uhked noorendikud.

Sel kevadel ma oma metsa uusi puid ei istuta, sest uuendamist vajavaid kohti enam pole ja lageraietki pole teinud. Kõigile teistele soovin - jõudu tööle!