Laupäeval algasid Jõgevamaal Kääpas metsaühistute suvepäevad, arvult teised. Esimesed toimusid Tagametsas. Korraldajaks on MTÜ Kesk-Eesti Metsaomanikud.

Suvepäevi iseloomustavad sisukad loengud, palju õpetlikke tegevusi, näitusi, arvukalt erametsarahvast üle Eesti, ilus suveilm ja mõnusalt vaba olemine looduses.

Sel korral sai kuulda ettekandeid Teaduste Akadeemia presidendilt Richard Villemsilt eestlaste kohast Uraali rahvaste hulgas, Euroopa parlamendi saadikult Ivar Padarilt EL eelarve ja toetuste kohta, ERM direktorilt Tõnis Lukaselt, Keskkonnaministeeriumi kantslerilt Andres Talijärvelt uuest Jahiseadusest ja muudetavast Metsaseadusest, Maaülikooli professorilt Hardi Tulluselt metsandusest aastal 2050, Riigikogu liikmete Tõnis Kõivu ja Aivar Riisalu mõtteid metsandusest Eestis, lisaks Marko Mihkelsoni seisukohti Eesti-Vene suhetest.

Bioloog Uve Ramst pidas loengu seeneniidistikest, Juhani Püttsepp Maaülikoolist kõneles puudest teeservades. Need loengud peeti rahvamaja saalis ja vahepeal tekitas seal elevust lahtisest aknast sisse lennanud nahkhiir.

Vahur Sepp jutustas metsloomade käitumisest, toimusid Kalevipoja muuseumi ekskursioonid, tehti ravimtaimede retk ja maitsti ravimteesid, demonstreeriti ulukitõrjevahendit Trico. Väljas oli Ambla metsaühistu fotostend pärandkultuuriobjektidest, mille oli koostanud ja täiendas selgitustega Toomas Lemming.

Korraldajad olid mõelnud kõigile pereliikmetele. Noored said osavust ja julgust proovida seiklusrajal, ka väiksemate laste aeg oli sisustatud.

Metsandusliku ühistegevuse ja erametsaliidu kui metsaomanike ühise organisatsiooni tuleviku üle arutleti rahvamajas sel ajal, kui väljakul andsid õhtuhämaruses kontserdi Tõnis Mägi ja Kärt Johanson. Väga tihe päev oli.

Minu aeg sai otsa, pikk kodutee ja kohustused ootasid. Suvepäevad jätkuvad pühapäeval õpperetkedega kohalikel matkaradadel, Peipsi ääre külades ja Alatskivil.

Suur tänu suvepäevade organisaatoritele! Jõudu teile ka edaspidiseks – väsimatud Peep Põntson ja Rünno Viir ning kõik teie abilised. Julgege ka edaspidi suurelt mõelda ja oma mõtted teoks teha!