Pildil olev lind on punaselg-õgija, keda toidu hankimise viisi ja konksja noka poolest võiks pidada vaat et röövlinnuks. Tema menüüsse kuuluvadki mitmesugused sitikad, tirtsud, väikesed konnad ja isegi mõned väiksemad linnud – järelikult kommete poolest nagu lihatoiduline röövlind. Pealegi meenutab üle isaslinnu silmade ulatuv lai must vööt röövli maski.

Tegelikult klassifitseerub punaselg-õgija värvuliste seltsi ning ega ta oma suuruse poolest röövlinnu mõõtu välja annagi. Ta veedab meil vaid suve, saabub mais, pesitseb siin, kasvatab üles pojad ja lahkub augusti lõpus talvitusaladele Aafrikas või Kagu-Aasias.

Isane punaselg-õgija, kes pildil, on silmapaistvama välimusega kui emaslind. Emasel on tagasihoidlik pruunikas sulestik, mis aitab tal pesitsusajal märkamatuks jääda, kui ta parasjagu kusagil põõsasse ehitatud pesal haudub.

Õgijate üheks eriliseks kombeks on varuda toidutagavarasid kehvemateks päevadeks. Selleks aetakse tirts või konn vardasse laagerduma. Vardaks võib olla mõni kuivanud terav oks, kuhu saak torgatakse, et sealt siis hiljem see ära süüa. Samamoodi paneb isaslind hauduvale emasele pesa lähedusse toitu.

2010. aastal olid mõlemad meil esinevad õgijad, punaselg-õgija ja hallõgija, valitud Aasta lindudeks.