Olid rahulikud pühad oma pere seltsis. Lapsed ja lapselapsed käisid, sai palju jutte räägitud ja laua ääres istutud. Oli soe, rahulik ja hea. Teisel jõulupühal näpistasin paar tunnikest iseendale ja sõitsin kirikukontserdile Käru kirikusse. Hoone oli puupüsti inimesi täis, isegi peaminister kaasaga olid pealinnast maale rahva keskele tulnud.

Pühapäeval sõitsin tiiru metsateedel ja käisin natuke jalgsi, et oma jäljed õhukesele lumekirmele maha jätta. Enne mind oli rajal mitu jänest kepsutanud, muudest loomadest-lindudest esialgu rohkem märke ei leidnud.

Veel enne uut aastat on paras aeg metsateid tallata, et need külmuksid ja vajaduse korral kasutada kõlbaksid. Ma pole siiani otsusele jõudnud, ka tasub mingeid raietöid sel talvel ette võtta. Palju sõltub mul kodusest olukorrast ja võimalusest siit eemal olla. Olen harjunud, et oma metsas toimuval raiel hoian kogu aeg silma peal, siis pole kedagi teist hiljem süüdistada. Otsusega viivitamine aga võib tähendada, et külm on ajutine ja hiljem õiget talve ei tulegi. Elame-näeme ja kaalume.