Tegemist on kunagise talumaaga, kuhu meie kandi endine metsavaht istutas umbes 20 aastat tagasi kuusetaimed. Siis istutati maha võetud metsa asemele alati uus – selline oli noil aastail metsameeste kirjutamata seadus. Nii tehti riigimetsas ja nii tehti enamjaolt ka kunagi taludele kuulunud sovhoosi- ja kolhoosimetsades.

Sajandi vahetusel, vabade maade erastamise käigus, ostis üks vallaelanik selle metsamaa ära ja müüs hiljuti edasi. Pärast maa erastamist lasi esimene omanik noorendikus ka valgustusraiet teha. Nüüd teeb uus omanik, samuti kohalik, noores metsas juba põhjaliku hooldusraie.

Nagu pildilt näha, olid kuused endast kõrgemate haabade ja kaskede all suutnud enam-vähem rahuldavalt kasvada, kuigi valgust ja ruumi nappis. Takseerandmete järgi moodustas kuusk sel üle hektari suurusel tükil vaid 35%, kaalukama osa võtsid kiirekasvulised lehtpuud, mis nüüd välja raiutakse.

Kui eelolev suvi liiga kuum ja kuiv ei tule, siis elavad valguse kätte pääsenud noored kuused muudatused üle ning omanik saab sealt tulevikus ilusa kuusiku, mida vanale metsavahilegi võiks häbi tundmata näidata.