Pildid loomadest on mul tehtud maikuu viimasel päeval, kuid erinevates kohtades. Sokku nägin oma metsa sõites rohupõllul. Ei saanud kaugelt aru, mis ta seal tegi, kas mäletses või ajas pooleldi kükakil olekus oma asju. Sarved olid tal ilusad, ainult talvekarv pole kasukast täielikult maha tulnud.

Emasloomi, kaht kitse, olen ühel metsadevahelisel põllul mitmel varasemal käigul ennegi koos söömas näinud. Poegimisaeg peaks neil praegu käes olema. Jälgisin kaugelt, ehk on ka tallesid näha, kuid rohu seest ei paistnud kedagi. Väikesed talled poevad pärast sündimist peitu ja ema käib neid imetamas. Tillukese talle võib isegi kaljukotkas tappa ja oma pojale söögiks viia. Kosudes hakkavad kitsetalled emaga koos ringi liikuma. Pildil oleva kitse talvekasukas pole samuti lõplikult suvise katte vastu vahetunud.

Metsaühistu koosolekul oli jutuks, et maakondlik jahindusnõukogu on kokku pandud ja teati nimesidki nimetada. Kes meie metsaomanike esindajaks just suure metsafirma omaniku valis, polnud kellelgi aimu. Teisest metsaseltsist kuulsin hiljem, et metsaomanike esindaja määras erametsaliit. Oli sellega kuidas on, pole tagantjärele tähtis, sest nõukogu saab otsuseid vastu võtta vaid juhul, kui ühtki vastuhäält pole. Millist mõju jahindusnõukogu otsused avaldama hakkavad, eks seda näitab aeg. Kitsed-sokud ehk jõuavad enne pulmad ära pidada kui sokulubasid jaotama hakatakse.