Ei suutnud kiusatusele vastu panna ja postitan tänase loo juurde ühe värske droonipildi sünnitalu maadelt. Selle autoriks on loodusfotograafina ja ETV saate Osoon vaatajaskonnale tuttav Karl Ander Adami, kellega lennutasime pühapäeval drooni mu kodumetsa kohal.

Üle hulga aja juhtus olema päikseline päev. Pärastlõunane aeg oli piltide tegemiseks isegi liiga päikseline, sest sellistes oludes jäävad puude alla kontrastsed varjud. Samal ajal tulevad aga sügisehtes puude värvid õhust vaadates hästi esile – kasekollane, okaspuu roheline ja halli lepa sinkjashall.

Mets esiplaanil ning kuni taamal vasemal pool paistva maanteeni ulatuvad rohelised põllud on samuti minu sünnikodu maadel. Kaugemal, üle tee kuni silmapiirini, on teiste omanike põllud ja metsad. Sünnikodu kohta tähistavad laudamüürid ja suured põlispuud paistavad eemal rohetavate põldude keskel.

Pildil otse talukoha suunas jooksev niidetud siht on „karukase tee“ ehk kunagi taluajal kaht majapidamist ühendanud hobutee. Kolmnurga tipu moodustav vasakpoolne lagedam siht on 2010.a. talvel maha võetud ja järjest metsastuv elektriliini alune maa, millest mõlemale poole jääb samuti minu mets.

Olen sündinud ja üles kasvanud metsasel ja tasasel maal. Seda kinnitab ka õhust nähtav maastik, mis sügisvärvides on ilusam kui mistahes muul aastaajal.