Talvituvast sookurest on saamas telekurg. ETV saate Ringvaade mees/naiskond käis kohal, filmiti ja minul lasti kurelugusid rääkida. Tuleva nädala algul on eetris.

Olen kurge järjekindlalt iga päev vaatamas käinud. Kui olen ära näinud, et ta on elus ja terve, sõidan kohe tagasi.

Kolmapäeval helistati ETV toimetusest, et on talvituvast kurest kuulnud ja et tahavad teda näha. Kahtlesin, kas ikka on hea mõte suure filmikaameraga lindu häirima minna. Kurg on ellujäämise nimel õppinud küll traktorite ja autodega söödaplatsil arvestama, kuid inimeste suhtes on ta endiselt umbusklik, nagu ühele looduslikule liigile kohane ongi.

Ise olen olnud äärmiselt hoolikas, üksnes autoaknast fotosid teinud, et jäädvustada, millal ja kus ta parasjagu oli. Pole tundnud, et lind ärevusse satuks ja otsemaid põgenema kipuks. Vältisime nüüd ka telerahvaga õues ringi käimist. Jälgisime rahulikult autoaknast, kuni sookurg sõi. See kestis oma pool tunnikest. Operaatoril oli töötav kaamera pidevalt õlal. Pärast jalutas kurg platsil veidi ringi ja liikus pikkamööda aiaväravast välja teele. Sealt aga tuli üks auto, mis sundis kure lendu tõusma. Kaameramees sai enam-vähem kõik pildile ja seejärel lahkusime meiegi. Kurejutte rääkisime juba küla taga põlluteel edasi.

Nii ongi vaprast sookurest saamas telestaar. Jääb üle soovida talle vastupidamist ja õnne soe kevad ja kaaslased ära oodata.