Metsaveotraktor on väärt masin, sellega saab vedada pikki palke, lühemaid küttepuid ja kohevat võsa, aga ka betoonposte. Need postid, mis mul pikalt laudamüüride ääres rohus vedelesid, oli aeg käiku lasta. Omal ajal, kui elektrimehed mu kodumaadel betoonpostid uute puitpostide vastu välja vahetasid, lasin mõned tervemad laudamüüride äärde toimetada, arvates, et ehk läheb tarvis. Ja läkski, olgugi, et ligi 15 aastat hiljem.

Need kolm betoonposti, mis ühel pildil näha, jäävad edaspidi sügavast kraavist üle käimiseks mõeldud purde alustaladeks. Üle talade kinnitame ristipidi 5x10 prussidest umbes 1 m laiuse käimistee. Jalgsi või jalgrattaga liikumiseks piisab ja ega ma soovigi, et laiema liiklusvahendiga seal käidaks.

See saab olema juba kolmas purre samas kohas, vanaaegse talutee lõpus, kust algab jõeäärne õueala. Esimene kergem purre mädanes mõne aastaga ära, teine sai ehitatud umbes 2008.a. prussidest, kuid ka sellest vajusin aasta tagasi koos võsalõikuriga läbi, nii et jalad olid ülespidi, lõikuri pikk latt kaigaste vahel kinni, ise selili kraavis. Ei saanud liigutada, kuni viimaks õnnestus lõikuri kinnituskonks trakside küljest lahti pusida ja end ringi pöörata. Õnneks luud-kondid ja tööriist jäid terveks, kuid sellest päevast alates otsustasin, et puidust purdeid ma enam nii laiale ja sügavale kraavile ei ehita, talad peavad kõvemast materjalist olema, siis kestavad kauem.


Teised kolm betoonposti tõstsime samale kraavile järgmise metsaraja otsal. Seal on vana jalgsild veel alles, kuid kõigub ja võib mõne raskema inimese all ära vajuda. Sellele purdele plaanin ülekäimiseks panna ristipidi kuuselatid. Hiljuti puhastasime kõrval metsaalust ning selle käigus tuli ka sobivaid kuuselatte. Need on head karedad ja õhuvahed jäävad lattide vahele.

Kui ühel päeval uued purded valmis saavad, küllap siis teen pilti ja panen blogisse ka. Praegu on käsil ühe teise metsatee korrastamine kodumetsas.