Pärast mõnda tundi metsatööd ja talgusupi söömist võeti ette väike ringkäik, mille käigus Vardi Erametsaseltsi juhatuse liige Taavi Ehrpais huvilistele metsakasvatuse põhimõtteid tutvustas. Häid näiteid tehtud metsatöödest ja erinevas vanuses metsadest leidus läheduses palju. Ehrpais tundis rõõmu, et nende metsaühistu liikmed on tublid metsakasvatajad ning võtavad ise või koos metsaühistuga vajalikud tööd enamasti õigel ajal ette. Seda näitavad ka ühistuliikmetele parimate metsamajandajate konkurssidel jagatud tunnustused.

Tänavu kutsusid huvilisi erametsadesse metsapäevadele Hiiumaa Metsaselts, Metsanduse Arendamise Ühing, Põhja-Eesti Metsaühistu, Põlvamaa Metsaühistu, Valgamaa Metsaühistu, Vardi Erametsaselts, Virumaa Metsaühistu, Viru-Lemmu Metsaselts, Võrumaa Metsaühistu ja MTÜ Ühinenud Metsaomanikud.

Selle kevade viimane metsaühistu metsapäev toimub 12. mail Pärnumaal, kui oma teise metsapäeva raames kutsub erametsa külla metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud. Lisainfo metsapäeva kohta erametsaportaalis www.eramets.ee.