Siinkohal tulevadki appi üle maailma laiali asuvad ning ööpäevaringselt kohapeal toimuvat edasi andvad looduskaamerad.

Pakume allpool valiku kaameratest, mida võib julgelt nimetada maailma omapäraseimateks ja parimateks. Sest igaühel neist on pakkuda nüansse, mida teistel pole.

Djuma Waterhole - Aafrika loomad-linnud

Edastab seda, mis toimub Aafrika mandri lõunaosas Sabi Sand Wildtuin'is Djuma Game'i reservaadis. Tegemist on maailma vanima joogikoha äärde paigutatud looduskaameraga - pilti edastab see aastast 1998.

Kaamera taga töötavad ööpäevaringselt vabatahtlikud, kes siis, kui mõni loom või lind lähedusse ilmub, kaamerasilma selle suunavad ja kadreerivad.

Piirkonnas elavad lõvid, elevandid, ninasarvikud, piisonid, leopardid, impalad, vesivohlud ja paljud teised loomad-linnud-roomajad. Kõiki neid on võimalik hea õnne korral arvutiekraanilt näha.

Brooks Falls - pruunkarud lõhepüügil

Kaamera asub Põhja-Ameerikas Alaskal Katmai rahvuspargis ning väidetavalt on tegemist parima kohaga maailmas, kus vaadelda, kuidas pruunkarud kärestikus ülespoole liikuvaid lõhesid püüavad.

Nii palju karusid korraga! Vaata ja sa ei kahetse ühtki selleks kulutatud sekundit!

Mesilastaru lennulaud ja sisemus

Seda, kuidas mesilased tarusse sisse-välja käivad, on näinud kõik, kes mesitaru lähedusse sattunud. Mis aga toimub taru sees? Kas mesilased käivad seal puhkamas või teevad hoolega tööd?

Kaamerapilti saab vaadata mõlemast kohast: lennulaualt ja mesitaru sisemusest.


Läti sookaamera - rahu ja vaikus!

Eestlased aitasid lätlastel linnukaamerad üles seada, nüüd on lõunanaabrite linnukaameravõrk vaat et paremgi kui Eestis. Kuid üks lätlaste looduskaamera, omapäraseim kõigist, jälgib suhteliselt muutumatut soomaastikku. Seisev pilt, võiks selle kohta öelda.

Soost kauneid päikeseloojanguid edastavast pildist olulisem on hääl, mis annab kodustele kuulajatele edasi helisid, mille autoriteks on erinevad linnud, puhkevad villpead ja teised (loodus)olendid.

Vaata ja lõõgastu!

Maailm kosmosest - just niisugune see on!

NASA ehk Ameerika Ühendriikide Riiklik Aeronautika- ja Kosmosevalitsus edastab rahvusvahelise kosmosejaama pardal olevatest kaameratest kogu maailmale otsepilti sellest, kuidas Maa kosmosest vaadatuna välja näeb ja pöörleb.

Jaama pardal töötavad astronaudid on pärit erinevatest riikidest - Venemaalt, USA-st, Jaapanist, Kanadast, erinevatest Euroopa riikidest.

Kaamerapildi näol on tegemist pideva otseülekandega, v.a. üks 45minutiline paus öösel, mil edastatakse salvestatud pilti.

Kanad tööpostil ja puhkehetkel

Professionaalne kokk ja mitmete raamatute autor USA-s Bostoni lähistel elav Terry Golson on oma looduskaamerad üles seadnud oma kanakuuti ja -aedikusse.

Suureks farmiks ei saa tema majapidamist nimetada, kuid loomi on seal omajagu: üheksa kana, kaks kitse, koerad, küülikud, koi-kalad.

Kanakaamera edastab pilti nii kanakuudi sisemusest, kui õues asuvast aedikust. Kaamerat saad vahetada, klikates ekraani alumises paremas nurgas oleval kahesuunalise noolega tähistatud kaamerakujulisel ikoonil.