„Jahimehed on seni seakatkuga võitlemisel riigile olnud kõige tähtsamateks partneriteks“, selgitas Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) loomatervishoiu osakonna juhataja Harles Kaup. „Ühtlasi tuleks edaspidi seakatku tõrjeks korraldada jahti ka seafarmide ümbruses, et taudioht viia miinimumini“, lisas ta. VTA sõnul tuleks katkust mõjutatud aladel küttimist jätkata vähemalt juurdekasvu ulatuses ning soovitav oleks metssigade arvukust järgnevatel aastatel hoida allpool taset 1 isend 1000 hektari jahimaa kohta.

Lisaks andis infopäeval veterinaar- ja toidulabori viroloogia-seroloogia osakonna juhataja Katrin Mähar ülevaate seakatku biouuringutest, mis tehti Saksamaal ja Madriidis, ning tõdes, et paralleelselt seakatku uuringutele võetakse proove ka klassikalisele sigade katkule, mis levib hetkel Lätis.

EJS-i ja VTA koostöös toimub septembris kaks infopäeva, millest üks toimus täna Tallinnas ning teine 14. septembril Läänemaal Käbi külalistemajas. Infopäevadel käsitletakse seakatkuga seotud tauditõrje hetkeolukorda Eestis, läbiviidud uuringuid ning jagatakse muud teemaga seonduvat värsket teavet.