Tänavu suunasime hoidisekonkurssi veidi täpsemaks ja seetõttu ei andnud vaba teemat, vaid ootasime kõrvitsa- ja kurgihoidiseid.

Kokkuvõtlikult öeldes olid umbes pooled hoidistest traditsioonilised – marineeritud kurgid ja klaarid kõrvitsasalatid. Ülejäänud olid proovinud eksperimenteerida, kuid see on alati ka riskantne tee, sest uudsed maitsed tunduvad teinekord pisut ehmatavad.

Tänavu võttis võidu noor tallinlanna Carina Kukk, kel oli hakkamist katsetada, ning tulemus, kirgas kõrvitsa-astelpajulisand, tuli välja suurepärane. Oli see algaja hoidisevalmistaja õnn või on ta tulevikutäht, eks seda näitab aeg.

Igatahes on tore, et hoidistamine on saamas taas ka noorte hulgas popiks ja järelikult on meiegi üritusel tulevikku.

Suur tänu kõigile osalejatele ja kohtumiseni järgmisel korral!