Ajakiri Maaleht Looduses hakkab ilmuma kord kolme kuu tagant, seega aastas näeb ilmavalgust neli numbrit. Mahukas 68-leheküljeline ajakiri on saadaval vaid üksikmüügis, makstes kõigest 2,99 eurot. Tellida seda ei saa.

Uus praktiline ajakiri toob lugejani kõikvõimalikke nippe ja nutikaid lahendusi, mis looduses liikujale alati abiks võivad olla – iseenesest lihtsad asjad, mille peale igaüks aga alati ei pruugi tulla. Keskendume Eestimaale, kirjutame vee- ja metsaasukatest, harrastuskalapüügist, jahipidamisest, matkamisest, avastame ning jagame teistegagi omanäolisi sihtpunkte meie maal, pakume nõu ja abi teelisele, et loodusretk sujuks tõrgeteta.

Selgitame oma ala asjatundjate kaasabil nähtusi ja olukordi looduses. Ühest küljest – kuidas ootamatustega toime tulla; teisalt – mismoodi teadlikult toimetades leida oma koht jõekaldal, laanes või aasal, häirimata sealseid püsiasukaid. Kuidas näha esmapilgul nähtamatut, tundmatu endale tuttavaks teha, avastada lihtsat rõõmu, mida loodus pakub ja mis on igal hetkel kõikjal meie ümber. Kuidas kuulata ja vaadata, et tõepoolest ka kuuleks ja näeks.

Esimeses numbris on kesksel kohal jalgratas ja selle kasutamise eri võimalused – jalgratas kui kaaslane matkaradadel, jalgratas kui spordivahend, jalgratas kui stiiline abiline linnas liikumiseks. Juttu tuleb särjest kui suurepärasest püügikalast harrastuskalastajale. Vastuseid antakse küsimustele “kuidas”, “kust” ja “millega”.

Iseloomustuse saavad sile- ja vintraudsed jahirelvad ning kirjeldame terashaavlite kasutamise eripära.

Ajakirjas on hulk nõuandeid suveajal looduses käitumiseks, et mitte sattuda vastuollu enda, kaaskodanike ja loodusega. Ning nõuandeid ulukiliha suupäraseks muutmiseks.

Soovime lugejatele meeldivaid ja harivaid hetki nii looduses kui Maalehega Looduses!