Asutuse uus nimi on Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS. “Sisuliselt ei ole klientide jaoks mitte midagi muutunud,” kinnitas ka asutuse direktor Kaivo Ilves. Kõik Jõudluskontrolli Keskuse kliendilepingud antakse üle lepingutingimusi muutmata. Kehtima jäävad kõik senised kontaktid: telefonid, e-aadressid ja koduleht www.jkkeskus.ee.

Suurim muudatus seisneb selles, et Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli ASil on uued arveldusarved, mida tuleks arvete tasumisel kasutada. Ka Jõudluskontrolli Keskuse 2014. aastal väljastatud arved tuleb tasuda uutele arveldusarvetele, sest senine pangakonto Riigikassas on suletud.

Lõviosa ettevõtte aktsiatest kuulub põllumajandusministeeriumile. Lisaks on praegu aktsionärideks ka Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu (ETKÜ).

ETKÜ juhatuse esimehe Tanel Bulitko sõnul on Jõudluskontrolli Keskuse omandivormi küsimus olnud õhus juba üle kümne aasta, kuna paljudes riikides on selle teenuse pakkumine erakätes.

ETKÜ tegi aktsiate omandamiseks ligi 30 000 euro suuruse sissemakse. “Meile on oluline, et praegused teenuse tarbijad – meie ühistu liikmed loomapidajad – saaksid kaasa rääkida,” tõi ta välja osaluse omandamise põhjuse. Nemad esindavad veisekasvatajaid ja EPKK piimatööstusi. Lisaks peaksid peagi liituma ka Eesti Tõusigade Aretusühistu ja Eesti Piimaliit.

“Tähtis on, et tootjatele säiliks teenus, mida nad saavad praegu kvaliteetselt ja hea hinnaga,” rõhutas Bulitko.

Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS tegeleb piimaveiste, lihaveiste, sigade ja kitsede jõudluskontrolliga, loomade geneetilise hindamisega, toorpiima kvaliteedi sõltumatu määramisega, kõrvanumbrite müügiga.