Sarja “TV 10 olümpiastarti” toimetaja ja režissöör on ETV sporditoimetusest tuntud Anu Säärits.

Võistlussarja iseloomustades ütleb Anu, et pikkade aastate jooksul on tulnud ette igasuguseid aegu. Ka keerulisi, kui majandusel ei läinud hästi ning seetõttu polnud sugugi lihtne leida toetajaid, et lapsed saaksid võistlustele sõita. Seepärast on mõnel hooajal olnud osavõtjaid vähem.

Raskuste kiuste on tulnud sedagi ette, et treenerid on koopereerunud, võtnud enda käe all treenima ka teiste maakondade spordipoisse ja -tüdrukuid, kellega nad muidu ei ole tegelnud. Lapsevanemad on samuti alati väga suureks abiks olnud. Kolmel järgneval aastal on sarja peasponsor magusatootja AS Kalev. Noortesarja toetava lepingu on allkirjastanud EKJLi president Erich Teigamägi ja ASi Kalev tegevjuht Kaido Kaare.

“Elu on näidanud, et need, kes tahavad võistelda või need, kes tahavad aidata, on saanud igal ajal end realiseerida,” ütleb Anu Säärits.

Tema sõnul oli rekordite püstitamisega vahepeal justkui kitsas käes. Tekkis selline tunne, et 1980.–1990. aastatel püstitatud rekordid ei taha kuidagi langeda. “Tuli isegi mõte, et ehk on lapsed füüsiliselt nõrgemaks jäänud. Aga ei – viimase viie-kuue aasta jooksul on rekordeid jälle lööma hakatud,” rõõmustab Anu.

Ta lisab, et tegelikult on selle võistlussarja puhul kõige tähtsam eneseületamine.