Küsitlus: kui palju hoidiseid on teil eelmisest aastast järel?
MARIKA VARTLA, Mädapea mõisa omanik
Vanadest hoidistest pole mul midagi järel ja sel aastal on plaanis teha ka ainult natuke, kuna on väga kiire. Tegime veidi kirsi- ja ploomimoosi, alõtša tahab veel tegemist, marjad on korjamatagi, meil on hiline sort. Natuke teeme ka koduveini – mustikatest, see on supervein! Kõige paremad veinid tulevadki mustikatest, vaarikatest, jõhvikatest.
MALLE PETERSON, Olustvere TMK toitlustuse valdkonna koordinaator
Kuna minu pere on jäänud väikeseks, siis hoidistan väga vähe.
Marjad, mis järjest valmivad, mahutan pigem sügavkülma – nendest saab talvel värsket toorhoidist. Küll panen igal aastal purki aeduba ja kurki, vahel ka suvikõrvitsat, ja kui seeni saan, siis marineerin neidki. Tänavu oli väga hea vaarika-aasta, ning kuna sügavkülma kõik ei mahtunud ja lapsepere sööb hommikuputru moosiga, keetsin ka vaarikamoosi.