Troostitud olid lilleletid ka odavamates kaubanduskeskustes, pigem müüdi seal potililli, kui et naistepäeva eel tavakohaseid lõikelilli. Ei roosi, ei tulpi, millestki haruldasemast rääkimata.

Arvestatava valikuga rõõmustas aga silma Viru Keskuse lillepood, kus ka sortiment piisav. Lisaks tavakohastele roosidele oli näha tulpegi. Eriliseks tegi selle poe aga krüsanteemivalik. Imeilusad olid nii suureõielised valged roosade servadega krüsanteemid kui ka väikeseõielised, mille õielehed nii ühtlased, et tekkis kiusatus katsuda, ega ole tegu kunstlilledega.

Ja kuigi nelk on juba aastaid pisut ebasoosingus püsinud, tasuks Viru Keskuse poe valikut vaadates ka see lill taas ausse tõsta. Ilusad kobarõielised värvilised nelgid olid lisaks veel ka hullult odavad – päris paljude õitega oks maksis kõigest 1–1.50 eurot. Samas klassis oli ka tulpide hind.

Roosid olid selles kaupluses aga kallid, kalleima õie hind tõusis isegi üle nelja euro.

Selleks et leida suurt valikut ja taskukohast hinda, tasub minna pigem Viru tänavale. Sealseid müügipunkte sobiks kokku vast lillegaleriiks nimetada.

Silmad võttis kirjuks eelkõige tulbivalik. Neid oli tõepoolest igat võimalikku värvi. Kümnene punt maksis kaheksa eurot, üksik lill 70 või 80 senti.

Müüjate kinnitusel on tulp ka see lill, mida kõige enam ostetakse. Nad lisasid, et tulbid on Eesti päritolu ning tulnud nii suuremate kui väiksemate kasvatajate kasvuhooneist.

Ka rooside hind oli Viru tänaval märksa soodsam kui keskuses. Kõige võimsama ja kallima punase roosi eest küsiti 2.50, kõige odavamad roosid maksid euro.

Lisaks sellele paistab Viru tänav silma lahkete müüjatega, kes suhtusid pildistamisse hästi ning jagasid lahkelt muljeid.