Oma kogumiskire tõttu saan või saadan igas kuus mõne pakikese. Need pole suured, jäävad nii-öelda maksikirja mõõtu, sisaldades kaarte ja ümbrikke, mida kogun. Sel viisil on väga hea teiste kogujatega neid vahetada.

Pean ennast traditsiooniliseks pakkide saatjaks, olen klassikalise käitumise austaja, kasutan pakkide saatmiseks ja saamiseks nagu muiste ikka postkontorit.

Meie pere nooremad liikmed toimetavad usinasti pakiautomaatidega, nemad ostavad üsna paljud kaubad internetist, aga mina pole selleni veel jõudnud. Lihtsalt pole vaja olnud.

Samas ootan ma senini iseendale Soomest Rovaniemist jõuluvana postkontorist 1. detsembril saadetud pakki. Loodan, et jõuan selle ikka ära oodata. Aastavahetusel oli mul aga kurb kogeda, et meie Ukraina sugulastel jäi seekord meile jõuludeks pakk saatmata. Ukrainas nimelt tõusid postiteenuste hinnad nii palju, et paki saatmine osutus üle jõu käivaks. Minu enese viimane pakisaatmine oli aga Norasse.

VEIKKO LUHALAID
Ida-Virumaa Vaivara vallavolikogu esimees, antiigihuviline

Kuna tunnen juba ammust ajast väga suurt huvi nii Teise maailmasõja aegsete asjade kui ka antiigi vastu, siis oma hobi tõttu olen pigem pakkide saaja, kui et nende saatja.

Põhiliselt käib asi nii, et lasen endale pakid saata Sillamäele mõnda pakiautomaati. Siiski pole haruldased ka need korrad, mil valin saatmise aadressiks hoopis mõne Jõhvi või Rakvere pakiautomaadi. Kõik oleneb sellest, kus piirkonnas ma parasjagu liigun.
Lisaks muudele pakkidele on mulle saabunud ka internetist ostetud riideesemeid.

Meie kant on selline, et poodidest võib leida küll väga korralikke tööriideid, aga peo- ja esindusriideid meie kauplustest nii lihtsalt ei saa.

Mis puutub Sinimäe sidejaoskonda, siis selle teenuseid olen pakkide saamisel kasutanud vast paar korda, kindlasti mitte rohkem. Laiemas plaanis tundubki, et valik – kas pakiautomaat või sidejaoskond – tehakse selle järgi, kas inimene on igapäevane arvutikasutaja või mitte − kui osavalt ta suudab internetis surfata.

AADO LINTROP
folklorist, šamanismiuurija

Asjalood on nii, et seda ma küll hästi ei mäleta, millal viimati postiga pakki saatsin. Kahtlustan, et see võis juhtuda vähemalt paarkümmend aastat tagasi. Saanud olen pakke küll, sest ikka ostan midagi Amazonist. Olen tellinud mikrofoni ja akud videokaamerale, akulaadija, veel mingeid sarnaseid vidinaid.

Alati olen posti teel kauba korralikult kätte saanud, kõik asjad on olnud töökorras. Netist tellin tavaliselt siis, kui Eestis sellist asja pole või on see palju kallim. Muidu eelistan ikka poest osta.