RIINA KALDARU

talupidajate asendus- teenistuse juht

Kuna ma ise mängin orkestris Saku Mandoliinid, siis augusti alguses seisab ees esinemine Alatskivi lossipäevadel. Käisime Hiiu Folgil, samuti Kihnu merepäevadel.

Eelmisel nädalavahetusel oli Sakus mandoliinifestival, kus olid koos mandoliinimängijad üle Eesti. Väga meeltmööda oli neljast mehest koosneva bändi Robirohi esinemine.

Folkmuusika on mu elu osa. Arvan, et inimesel on alati kasulik muusika sees olla.

AIVO VÄRTON

Uhtjärve ürgoru nõiariigi peremees

Ei ole suur folgipidudel käija. Võib-olla on põhjus ka selles, et kuna tegelen turismindusega, siis on mu nädalavahetused tööga hõivatud – inimesed tahavad ju meie juurde puhkama tulla. Kui tekib vaba nädalavahetus, siis pigem huvitavad mind igasugused laadad.

See ei tähenda muidugi, et ma üldse pole folgipidudel käinud. Olen külastanud näiteks Võru Folki. Jaanitulel käisin seekord Pühajärve ääres. Seal oli ka häid esinejaid, palju heatujulisi inimesi.

Olen selline keskmise muusikamaitsega eestlane, nii et jään alati rahule nende bändide tasemega, kes rahvapidudel mänginud on.

VAHUR VUKS

moosivabriku AS Bacula juht

Seekord ei ole üldse plaanis kuhugi minna. Läheksin vabaõhuüritustele muidugi hea meelega, aga pole ühtegi vaba nädalavahetust, et kuhugi niisama lustima minna. Ka eelmisel suvel ei külastanud rahvapidusid, sest käsil olid suuremahulised tööd.

Aga varem olen ma siiski käinud, näiteks kui Jänedal toimusid Viru Folgi üritused. Tartus olen muusikaüritusi külastanud. Mulle meeldivad vabaõhusündmused. Tundub, et rahvale ka.

ANTS TAUL

muusik ja turismitalunik

Enamasti käin neis paikades, kus esinevad lapsed või lapselapsed. Sel suvel käisin Seto Folgil, sest seal esines tütar Anu oma abikaasaga, ka lapselaps esines. Ees ootab veel Viljandi Folk, seal esinevad samuti lapsed ja lapselapsed.

Üldiselt ma sellistele rahvarohketele üritustele ei kipu, seda enam et need on muutunud mu meelest liialt kommertslikuks, ei ole eriti inimsõbralikud. Põhjuseks ikka see, et korraldajad ajavad igal võimalusel raha taga.

Tavaliselt juhtub nii, et kui raha nimel üritatakse suurt rahvahulka kokku ajada, siis kaob sellelt ürituselt mõnus koosolemise tunne.

Mina unistan juba üsna kaua ajast, kui ausse tõusevad taas külasimmanid.