Seisatasin ukse ees ja mõtlesin endamisi: mida see nüüd tähendab? Kas see on vihje, et mehed peavad ukse avama? Vaatasin oma vanameest – aga kui ei ole pulli mõõtu meest, mis siis saab?

Kui järgmise ukseni jõudsin, oli sinna kirjutatud “Lükka” ja selle all oli tähendatud veel niimoodi: “Push”. Issand, mida see nüüd sümboliseerib?Ei mina nendest linna asjadest aru saa. Vanamees pakkus, et kui on “Tõmba” ja “Pull”, siis peaks olema ka “Lükka” ja “Lehm”, aga mitte mingi “Push”. Kes sellest võõramaa keelest aru saab? Ja üleüldse, miks me ei väärtusta lehma, aga samas ülistame pulli, nii et vähe ei ole.

Ei mina nendest linna asjadest aru saa. Vanamees pakkus, et kui on “Tõmba” ja “Pull”, siis peaks olema ka “Lükka” ja “Lehm”, aga mitte mingi “Push”. Kes sellest võõramaa keelest aru saab? Ja üleüldse, miks me ei väärtusta lehma, aga samas ülistame pulli, nii et vähe ei ole.

Kuna riigil on vaja katteallikaid, näitan üles patriootlikkust ning asun riiki ennastsalgavalt aitama. Esiteks hakkasin suitsetama, et tubakaaktsiisiga eelarvet täita, nii et see negatiivseks ei muutuks. Tõmban neli pakki päevas, järgmisest aastast suurendan mahtu 10 protsendi võrra. Mahtu kasvatan neljal järgneval aastal veel sama palju.

Kuna sellest on vähe, hakkasin ka jooma. Võtan kangemat, siis saab rohkem abiks olla. Andke andeks, aga ma tõesti rohkem ei jõua kui pudel päevas. Ent raskel ajal abiks seegi. Uuest aastast suurendan mahtu 10 protsendi võrra. Mahtu kasvatan neljal järgmisel aastal veel sama palju.

Mu vanamees Ain liitus minuga, temal on topeltportsjonid. Ta on ülim patrioot – lipp on vardas, kui joob ja suitsetab. Päikesetõusust päikeseloojanguni. Ässitasin ka pool alevirahvast üles, et raskel ajal riigile appi tulla.

Kuna sellest on veel vähe, rikume nüüd hümni saatel massiliselt liiklusseadust ja teisi seadusi, et seeläbi makstud trahvirahaga riiki aidata. Uuest aastast suurendame maksevõimet oluliselt. Ja nii neljal järgneval aastal, kui vahepeal kinnimajja ei panda. Aga ei meie trelle karda! Ja üleüldse: kui see ei ole “Teeme ära!”, siis mis see on?

Samas mõtlesin, et mis saab neist kodanikest, kes ei jõua trahve maksta. Siis on meil ju lisaks palgavaesusele ka trahvivaesus.