Pealinna ülemlinnapea, Eesti Vabariigi teeneline meistersportlane ilu-, kiir- ja kujunduisutamises Valdur Rindkere (nimi muudetud – toim) tutvustas “Naerile” pealinna ettevõtmisi elanikkonna spordiharrastuse toetamisel.

“Sport tuleb viia massidesse,” lausus V. I. Rindkere. “Üksikud tipud, nagu meie Glebovaga, saavad olla küll eeskujuks, kuid rahva tervise eest hoolitsemiseks sellest ei piisa.

Kogu rahvas alates väikestest koolijütsidest kuni pensionärideni tuleb panna liikuma. Kahjuks nõuab suusatamine, jooksmine, ujumine või jõusaalis käimine spetsiaalset varustust ning eraldi treeningaega. Uisutamine on aga sellistest puudustest vaba.

Alates sellest aastast oleme linnaelu korraldanud selliselt, et igast inimesest, kes oma eramaja uksest või kortermaja trepikojast välja astub, saab otsekohe uisutaja.

Oleme sellel eesmärgil loonud munitsipaaljääameti, kelle ülesanne on öösel tänavad liivast ning killustikust puhastada, et hommikuks kataks linna teid ja tänavaid peegelsile jää. Meie jää kvaliteet on sedavõrd hea, et see tagab suurepärase libisemise ka ilma uiskudeta.”

Mõned linnaelanikud on kaevanud, et Tallinnas esineb veel siiski piirkondi (nt Lesta tänav Kakumäel, Puuvilja tänav Nõmmel), kus pahatahtlikud kojamehed on puistanud teedele liiva, graniidisõelmeid või soola. Kuidas linn sellesse suhtub?

“Õnneks on need vaid üksikud tõrvatilgad meepotis,” selgitas ülemlinnapea. “Valdavalt on linn siiski korralikult jääs. Viimased sporti vihkavad kojamehed on tänu valvsatele linnakodanikele Mupole teada ja nende õõnestustegevusele tehakse peagi lõpp.”

SERGEI KRAANA
“Naeri” talispordireporter