• 4 värsket kartulit (keedetuna)
  • 4 redist
  • 1 kurk
  • 50 g basiilikut
  • valik salatilehti
  • 150 ml maitsestamata jogurtit
  • soola
  • sl sidrunimahla

Tükeldage kartulid, kurk ja redis, rebige basiiliku- ja salatilehed tükkideks. Kastmeks segage jogurt ning sidrunimahl ja maitsestage soolaga.

Suvikõrvitsa-mündisalat

  • 2 väikest suvikõrvitsat
  • 70 g münti
  • 1 küüslauguküüs
  • 4 tl oliiviõli
  • 1 tšillipipar
  • 150 g pehmet juustu (mozzarella)
  • 100 g seedermänniseemneid
  • soola

Tükeldage küüslauk ja suvikõrvitsad, rebige mündilehed tükkideks.

Ajage pannil õli kuumaks ja praadige selles küüslauk ning seejärel suvikõrvitsa viilud mõlemalt poolt. Pange juurde münt ja hoidke tulel veel 1 minut. Hakkige tšillipipar ning tehke juust väiksemateks tükkideks.

Segage kõik salatiained kokku, lisage seedermänniseemned ja maitsestage soovi kohaselt soolaga.

Nutellakook

Põhi

  • 250 g digestiivküpsiseid
  • 100 g võid

Kate

  • 1,5 dl vahukoort
  • 400 g Nutellat
  • 0,5 dl tuhksuhkrut
Purustage küpsised ja segage sulavõiga. Pange segu 24 cm diameetriga koogivormi ning pooleks tunniks külmikusse.

Ajage potis vahukoor kuumaks, segage juurde Nutella ning tuhksuhkur. Segage mass korralikult läbi, valage koogivormi ning hoidke külmikus kolm tundi.

Serveerige vahukoore või vanillijäätisega.

Kirsiparfee

  • 4 munakollast
  • 2 munavalget
  • 200 g suhkrut
  • 75 ml vett
  • 250 ml vahukoort
  • 200 g kirsse (võib ka kompotikirsse)

Kõigepealt pange vesi, munakollased ja 100 g suhkrut väikesesse potti ning vispeldage ühtlaseks. Seejärel pange see väga madalale kuumusele ning segage, kuni suhkur on lahustunud ja mass paksenenud. See võtab umbes 10 minutit. Seejärel eemaldage pott tulelt, valage segu kaussi ja vahustage, kuni segu on jahtunud, paks ning värvilt kahvatu-kreemjas.

Eemaldage kirssidest kivid (kompotikirsid nõrutage) ning blenderdage püreeks. Valage see teise kaussi, lisage vahukoor ja vahustage, kuni tekivad kooresed tipud. Seejärel segage kaks kreemi kokku.

Vahustage eraldi kausis munavalged ülejäänud 100 g suhkruga ning lisage eelmisele segule. Segage kõik hästi läbi ning pange vormidesse. Hoidke sügavkülmas 2–2,5 tundi, serveerimisel kummutage taldrikutele ning serveerige kirssidega.

Ajurvedasmuuti

  • 1–2 sl seesamiseemneid
  • 4–5 sl kookoshelbeid (eriti kreemja tekstuuri saamiseks leotage enne 2 tundi vees) 4–6 datlit
  • 0,5 tl kaneelipulbrit
  • 0,5 tl värskelt pressitud ingverimahla
  • vett (nii palju, kui vaja)

Blenderdage kõik ühtlaseks ja nautige. Seda jooki soovitatakse naistele igakuisel menstruatsiooniperioodil, kuna seesamiseemned leevendavad krampe ning on head rauaallikad. Kookos jahutab samal ajal keha ja aitab saavutada hormonaalset tasakaalu.