Juba aastakümneid on Eesti kõige populaarsem erakond Keskerakond, põhiseaduses pole sellest aga sõnakestki. Kuna tegu on Eesti riigi ühe aluspõhimõttega, lisatakse põhiseaduse preambulisse säte, mille kohaselt on keskpartei Eesti rahva au, mõistus ja südametunnistus ning selle tagatiseks on leping Ühtse Venemaaga.

Poliitilist lehmakauplemist näeme igal sammul, olgu see siis õlleaktsiis, kooseluseadus või Euroopa Kontrollikoja liikme määramine. Needki küsimused tuleb lahendada põhiseaduse tasandil, et anda poliitikutele võimalus tulemuslikult tegelda igapäevaelu probleemide lahendamisega.

Kuna Tallinn on suutnud sisse viia tasuta ühistranspordi, siis uue põhiseaduse § 6 kohaselt on ka õlu Tallinnas tasuta. Ametiühingute liikmed saavad lisaks õllele ka tasuta juustu.

Kooseluseaduse alased vaidlused lõpetab uue põhiseaduse § 7, mis ütleb sõnaselgelt, et abielu sõlmitakse mehe ja naise vahel ning igaühel on õigus vabalt valida, kumb ta on. Sellest lähtuvalt kantakse kolmevärvilisele riigilipule kõik spektrivärvused.

Euroopa Kontrollikoja liikme nimetamine on muutunud farsiks, mille üle visatakse nalja nii töökollektiivides kui ka vabal ajal, rääkimata ajakirjanikest, kes selle kallal pidevalt hambaid teritavad. Ainsaks lahenduseks on lisada põhiseadusesse paragrahv, mis selgelt ja ühemõtteliselt sätestab, kes Eestit kontrollikojas esindab. Hilisemate vaidluste vältimiseks lisatakse veel üks paragrahv järgmises sõnastuses: “Käed eemale Juhan Partsist!”

Uus põhiseadus jõustub 1. aprillil ning see kehtib alati ja igal pool, kui just koalitsioonilepingus või mõne partei tagatoas ei ole midagi muud kokku lepitud.