Sarjas osalevad 12 kodupagarit, kel on vastupandamatu kirg küpsetamise vastu. Võitjat ootab suur tulevik, sest peale muude põnevate proovilepanekute avaneb tal võimalus anda oma panus ka Hagari tootevalikusse.

Igal nädalal pärast saadet jõuab üks saates nähtud küpsetistest ETK kauplustesse müügile, et maiasmokad üle Eesti seda kärmelt maitsta saaksid.

Eesti parima küpsetaja tiitli nimel võistlejaist noorim on 19aastane ning vanim juba pensionieas proua. Osalejad on sarja tulnud Eesti eri paikadest: Tallinnast, Tartust, Kohilast, Alatskivilt, Võrust, kuid üks kodupagar elab näiteks hoopis Luksemburgis.

Nemad asuvad küpsetama

  • Kristel on Tallinnast ja töötab müügijuhina, vabal ajal pühendab ta end hobidele. Keha ja vaimu eest hoolitsemise hulka kuulub peale sportimise ka kõik hea toiduga seonduv – nii selle valmistamine kui ka nautimine. Küpsetamine on tema jaoks loominguline ja teraapiline tegevus. Kristeli sõbrad iseloomustavad teda järgmiselt: “Kristel oma tuhande ühe toimetamise, avatud meele ning inspiratsiooniga pakub ja naudib alati parimat!”
  • Christiane elab koos abikaasa ja kolme lapsega Võrus ning töötab piirivalvurina. Teda paelub toor- ja veganitoitude maailm. Küpsetamine on naise jaoks kunst, looming ja väljakutse. Christiane üritab kõik oma küpsetised võimalikult tervislikuks teha.
  • Jürmo elab Tartus ning on küll kirglik küpsetaja, kuid leiba teenib ta hoopis muusikuna. Kokanoa asemel hoiab ta peaaegu iga päev käes mikrofoni või kitarri. Jürmo on iseõppija, kelle firmaretseptide nimistu on sama pikk kui tema kontserdirepertuaar.
  • Laura on taluperenaine Tartumaalt. Praegu on ta kahe väikese tütrega kodune, veetes mõnuga aega looduses, hoolitsedes aia eest ja tehes käsitööd ning loomulikult küpsetades. Küpsetamine on Laura jaoks rahustav tegevus, mille boonuseks on sööjate kiidusõnad ja sõprade rõõmsad pilgud.
  • Veronika on venelanna, kes tegi juba kümneaastaselt oma esimese tordi ja kaunistas selle uhkete luikedega. Ka praegu veedab ta vaba aega enamjaolt köögis. Napoleoni kook, mango-, maasika- või Bounty-tort kookosega – need on Veronika trumbid, mis külalistele alati meeldivad. Veronika elab Tallinnas ja töötab tolliametnikuna.
  • Krista on pärit Harkust. Ta töötab lasteaiaõpetaja abina ning toob naeratuse näole nii lastele kui ka kolleegidele. Kindlasti on üks põhjus selles, et Krista on suurepärane hobipagar ja tööle sefiiritort kaasa küpsetada on tema jaoks käkitegu. Krista valmistatu on lausa nii hea, et pidudel ei taha võõrad vahel uskudagi, et tegu pole kohvikukraamiga, vaid on kodus valmistatud.
  • Jane elab Tallinnas ja töötab restoranis teenindajana. Vabal ajal meeldib talle sporti teha ja loomulikult küpsetada. “Mulle meeldib see tunne, mida pakub oma kätega millegi imelise ja maitsva valmistamine, ning need pilgud ja reaktsioonid, mis tekivad, kui oma küpsetisi teistega jagada,” ütleb Jane. See on tema jaoks hindamatu väärtusega. “Samuti meeldib mulle end sellesse tegevusse n-ö ära kaotada ja muid mõtteid mitte mõelda. Pigem võtku küpsetamine ja meisterdamine planeeritust rohkem aega, kuid tulemus peab välja tulema perfektne!” räägib Jane.
  • Arnis on Tartu ülikooli tudeng, kes huvitub Belgia koomiksitest, baarmenitööst ja sellega kaasnevast õllekultuurist ning muidugi küpsetamisest. Arnis on suur Prantsuse köögi austaja. Küpsetamist armastab Arnis nii palju, et ei lase end segada sellestki, et ühikaköögis eriliseks gurmeeks ruumi pole. Arnis leiab ikka ahju, kus hõrgutised valmis teha.
  • Kati on personaaltreener ning tema elustiili lahutamatu osa on tervislik toitumine. Tervislik toitumine ei tähenda aga kookidest loobumist, sest Kati valmistab ka kõige klassikalisemad tordid ja peoroad tervislikus võtmes, maitses allahindlust tegemata.
  • Liisa on saate noorim, ta õpib ülikoolis keskkonnatehnoloogiat ja teeb tublisti sporti. Küpsetamise vastu hakkas huvi tundma tänu vanavanaema unustamatutele küpsetistele. Liisa suhtub küpsetamisse kui kunsti ja teaduse suurepärasesse koosmängu. Teisalt on see tema jaoks loovtöö ja eneseväljendus, mis muudab sööjad õnnelikuks. Lemmikretsepte on piigal palju ning ta teeb oma tööd alati südamega.
  • Merle elab Luksemburgis mehe ja kahe pojaga, töötab tõlgina. Vabal ajal teeb Merle joogat ja pühendub jäägitult Prantsuse kondiitrikunstile. Küpsetamispisiku sai ta isalt, kellega koos kaneelisaiu keerati või maasikatorti meisterdati. Küpsetamine on Merle jaoks lõõgastus, aeg iseendale ja võimalus enesetäienduseks. Pakub ju küpsetamine võimalust õppimiseks, arenguks ja ilu loomiseks, ütleb ta.
  • Ludmilla on pensionär, kes võttis küpsetamise tõsisemalt kätte alles mõned aastad tagas, kui ta töölt koondati. Aega jäi laialt kätte ning nüüd sisustabki ta päevi lastelaste rõõmuks kokkamise ja aia eest hoolitsemisega. Olgu tegu soolase või magusa küpsetisega – Ludmillal õnnestub kõik.