Eeloleval pühapäeval, 19. aprillil, on eetris staarisaate kolmas finaal, kus esitatakse eestikeelseid laule. Lisaks põhisaadetele on enne pühapäevaseid otselülitusi kell 19.30 eetris ka erisaated “Eesti otsib superstaari: Lava taga”, kus tutvustatakse noorte elu väljaspool saadet – lauluproovides ja ühistel ettevõtmistel.

TeRa uuris saates jätkavatelt finalistidelt, kes nad on ja miks ihkavad saada superstaariks.

Gertu Pabbo, 19aastane, pärit Tõrvast

Õpin Tõrva gümnaasiumi 12. klassis ja käin Tõrva muusikakoolis. Laulmine on minu jaoks alati väga tähtsal kohal olnud. Seda tunnet, mida lavalolek ja laulmine minus tekitab, ei ole ma nõus millegi vastu vahetama.

Laulmisega hakkasin tegelema üsna varakult, juba enne kooli laulsin ja esinesin sugulaste ees suurematel kokkusaamistel. Tõsisemalt hakkasin laulmisega tegelema kaheksa-aastaselt kooris. Oma praeguse õpetaja Novella Hansoni käe all alustasin 13aastaselt.

Miks peaks just minust saama järgmine superstaar?

Midagi keerulist siin pole, sest olen lauljakarjäärist unistanud väikesest peale. Mul on eriline hääletämber ning kindlasti annaksin Eesti muusikasse midagi juurde. Ma ei karda suurt lava ning mulle meeldib inimestega koostööd teha.

Annabel Guitar, 17aastane, pärit Tartust

Õpin Miina Härma gümnaasiumis. Kuigi juba lasteaias juhtis muusikaõpetaja vanemate tähelepanu minu musikaalsusele, hakkasin sellest teadlikult huvituma 12aastaselt, kui sattusin laululaagrisse Oh! Joy, kus Laura Remmel soovitas mul laulmisega tõsisemalt tegelema hakata. Sealt see pisik sisse jäi, aga alles kaks aastat tagasi leidsin endale Tartust suurepärase lauluõpetaja Kati Roosi Sihti Musaklubist – tema mind nüüd juhendab.

Arvan, et lauljana paistan silma oma erilise tämbriga. Mulle on erilise hääletämbri kohta tihti komplimente tehtud. Kindlasti jään meelde oma huvitava perekonnanime poolest, mis on palju kõneainet tekitanud.

Kuuenda hooaja võit võiks kuuluda mulle, sest laulmine on just see, mida armastan üle kõige, laulmine on mu kirg. Tunnen end lauldes hästi ja saan sellesse valada nii positiivsed kui ka negatiivsed emotsioonid.

Jana Liisa Johannson, 17aastane, pärit Irust

Õpin Tallinna Prantsuse lütseumi 11. klassis. Peale kooli käin jõusaalis, kuid kulturisti minust siiski ei saa. Laulma hakkasin juba päris pisikesena, läksin kolmeaastaselt Musamari laulustuudiosse ja samal aastal sain solistina lavale astuda lauluga “Kiisu läks kõndima”.

Loomulikult tahan seda võistlust võita.

Usun, et minus on olemas kõik, mida ühel superstaaril vaja läheb – oskan laulda, mulle meeldib laulda, olen terve oma senise elu laulnud. Lisaks sellele ma loomulikult naudin tähelepanu. Oskan ka tantsida. Üldse tunnen end laval kui kodus. Ja veel: mul on kõva hääl ning mulle meeldib kõike organiseerida ja juhtida, seejuures olen alati positiivne ja naeratav.

Karl Mihkel Salong, 18aastane, pärit Tallinnast

Minu tegemiste fookus on viimasel ajal ainult bändil. Laulmisega hakkasin tegelema lasteaias, kus mäletamist mööda esinesin juba kolmeaastaselt. Olen valmis iga olukorraga kohanema kiiresti, sest kui tunnen end rõõmsalt, olen täielikult mina ise.

Tahan saada järgmiseks superstaariks just seepärast, et võitjale kuulub plaadileping. Alustaksin oma elu muusikuna ja ületaksin kõik takistused, et jõuda oma unistus ellu viia. Plaadi väljaandmine oleks täpselt see õige algus unistuste täitumiseks.

Mikk Mäe, 18aastane, pärit Tallinnast

Lõpetan parajasti gümnaasiumi, käin trennis ning kooli kõrvalt teen kaht bändi. Iseseisvalt omandan IT-alaseid teadmisi ning teen internetis kodulehti. Juba väiksena ümisesin viise ja laulsin, rohkem hakkasin sellega tegelema kooliajal, kui läksin Tallinna Poistekoori.

Miks ei võiks minust järgmine superstaar saada? Arvan, et suudan pakkuda inimestele head meelelahutust – mulle väga meeldib seda teha ning esineda suurtel lavadel.

Kristjan Kannukene, 18aastane, pärit Keilast

Õpin Tallinna muusikakeskkoolis vioolat, armastan džässmuusikat ja kunsti. Laulmisega alustasin nelja-aastaselt. Kui on mahti, käin jooksmas, et heas vormis olla.

Minu tugev külg on see, et oman varasalve endakirjutatud teostest, olles leidnud omalaadse stiili. Minust saab kindlasti professionaalne helikunstnik.

Karl Gustav Adamsoo, 20aastane, pärit Tartust

Õpin Tartu ülikoolis ajakirjandust ja kommunikatsiooni. Laulmisega hakkasin tegelema kolmeaastaselt, kui minu lasteaia lauluõpetaja avastas helisevad noodid mu sees. Tõsisemalt hakkasin muusikaga tegelema põhikoolis, kus panime klassivendadega bändi kokku.

Loomulikult tahan superstaarisaate võita. See on olnud mu unistus väikesest poisist peale. Armastan muusikat kuulata, seda ise teha ning teistega jagada.

Jüri Pootsmann, 20aastane, pärit Raikkülast

Olen selles seltskonnas ainus, kes töötab praegu täiskohaga, broneerin reise ja olen customer service Taani klientidele. See on põnev töö.

Tõsisemalt hakkasin laulmisega tegelema 11aastaselt, kui astusin Riinimanda lastekoori. Soololauluga alustasin üsna hiljuti, kui olin juba 18aastane. Tuleb välja, et olen alles täitsa toores laulja.

Sellegipoolest hellitan võidulootust. Usun, et suudaksin Eesti muusikamaastikule tuua midagi uut ja huvitavat.