23.02.2017, 00:00
Tallinna kalaturg on jätkuvalt menukas
Esimesed värskest kalast lugu pidavad kliendid tulevad laupäeviti kalaturule sisseoste tegema juba poolteist tundi enne ametlikku turu avamise aega.
FOTO:
Värsket ja töödeldud kala pakuvad kalaturul kuus ettevõtet, kes iga päev müüvad kala ka teistel Eesti turgudel või müügikohtades. Homsel vabariigi aastapäeval on traditsiooniliselt peolaual vürtsikilu. Möödunud aasta septembris avatud Eesti Toidu Muuseumis saab tutvuda näitusega “Kilulinn Tallinn”, kus on juttu kilu arengust Tallinna sümboliks. Eesti Toidu Muuseum korraldab ka aeg-ajalt kiluvürtsi õpitubasid, kus osalejad saavad juhendajate käe all vürtsikilu valmistamist õppida. Selle põhikoostisaine värske kilu kilogramm maksis eelmisel nädalavahetusel mitmel Eesti turul 1,50 eurot. Kuigi tänapäeval on neid, kes ise kilusoolamise ette võtavad, muidugi vähe, sest kaubandusest on vürtsikilu rohkelt saada. Vaata ka hinnavõrdlue tabelit turgudel!