Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) ja elektri põhivõrgu haldaja Eleringi kokkuleppel saavad lendoravad Alutaguse vallas kõrgepingeliini alla kahes kohas liikumiskoridorid. See võimaldab lagedat ala vältival loomaliigil potentsiaalsete elupaikade vahel turvalisemalt liigelda ja laiemale alale levid...

2024. aasta loomaks on valitud harilik saarmas (Lutra lutra), kelle populatsioon on pärast suuri arvukuse kõikumisi Eestis taastunud. Veekogul elav saarmas annab tunnistust naabruskonna üsna heast ökoloogilisest seisundist, looma kadumine aga elukeskkonna halvenemisest.

Maaleht

Kui veel mõne aja eest tundus, et metsi haaras pärast kevadsuvist linnuaega vaikus, siis nüüdseks on taas kuulda siia jäävate lindude tasaseid ja valjemaid kutsehüüde. Mõned linnud, näiteks salutihased, jäid suvel hoopiski teiste lindude varju ning hakkavad jälle enam silma ja kõrva just nüüd.

Karl Adami

Nii mõnedki algajad seenesõbrad on imestanud, pannes korvi kenad kollased või punased puravikud ja leides sealt kojujõudes sinised või suisa mustad seened. Ei maksa ehmuda, see on paljude seente täiesti normaalne käitumine ja võib seenelisele isegi kasulik olla.

Mari Kartau